Téma: Celkové rozmery zostavy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

17. 6. 2016 v 13:51

Celkové rozmery zostavy #65321

Róbert Szilvási
Účastník
1 příspěvek

Zdravím,

snažím sa nájsť nejaký nástroj pre automatické definovanie rozmerov v 3och zakladných osiach pre zostavu.  Podobný princím ako je to riešené v parte v prílohe. Problém je v tom že v zostave mi SW nedokáže vytvoriť Extrude boss s funkciou through all. Vytvoriť dokážem iba cut ale ten je zasa v tomto prípade nemeratelný. Jedná sa mi o rozmery potrebne na prepravu kamionom ciže potrebujem celkovu dĺžku, šírku a výškou.

Přílohy

17. 6. 2016 v 21:40

Odpověď na: Celkové rozmery zostavy #65323

Ales
Účastník
272 příspěvků

Automaticky to neumím, ale udělal bych si na to v sestavě speciální komponentu, definovanou v kontextu sestavy. Ve vlastnostech se dokonce dá nastavit, že je to „Envelope“ a tudíž se nebude zahrnovat do výčetky.

20. 6. 2016 v 8:36

Odpověď na: Celkové rozmery zostavy #65324

pepe
Účastník
682 příspěvků

Ahoj všem, asi bych to taky řešil přes extra komponentu. Do ní bys mohl použít prvek Spojit, do kterého bys vybral všechny součásti na úrovni sestavy, můžeš do takové součásti vložit i prvek Svařování a použít auto vygenerovaný 3D vymezovací rámeček dílu. Komponentu pak nastavit jako Obálka, aby se nezobrazovala v kusovníku a nepočítala se její hmotnost do komplet sestavy…..

Odpověď na téma

Reklama

Reklama