Téma: Jak od sebe odečíst díly v sestavě - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

8. 12. 2015 v 9:49

Jak od sebe odečíst díly v sestavě #62087

Markéta S
Účastník
3 příspěvky

Dobrý den všem,

jsem v SolidWorks začátečník a ráda bych poprosila o radu. Vytvořila jsem model, který se skládá ze tří dílů. Tyto tři díly jsem spojila v sestavě, představte si nějakou uzavřenou dutinu, uvnitř které je vzduch. A já potřebuji získat model tohoto vzduchu. Takže jsem do sestavy přidala další díl – krychli, která „pohlcuje“ můj model a myslela jsem si, že bude jednoduché udělat rozdíl mezi touto krychlí a mým modelem skládajícím se ze třech dílů. Zkoušela jsem funkci Kombinovat, jenže to vypadá, že funguje jen v rámci jednoho dílu a ne v sestavě. Pokoušela jsem se taky o Prolis, ale  při kliknutí na OK se nic neděje, ani mi to neukáže žádnou chybu. Navíc mi vadí, že právě v Prolis nemohu vybrat celý díl, ale pouze jednotlivé prvky dílu a těch mám opravdu hodně, některé nejdou ani vidět.

Není tu někdo zkušenější, kdo by mi poradil, jak na to? 🙂

Díky moc za nápady

Markéta

Pozn. Někde jsem se dočetla, že je dobré u všech prvků v díle odškrtnout Sloučit výsledek. To jsem udělala, nicméně to můj problém nevyřešilo.

 

 

Přílohy

8. 12. 2015 v 11:07

Odpověď na: Jak od sebe odečíst díly v sestavě #62089

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Tak si vložte jednotlivé součásti do prostředí dílu. Zní to nevěrohodně, ale jde to. Tam pak použijte funkci Kombinovat.

8. 12. 2015 v 11:07

Odpověď na: Jak od sebe odečíst díly v sestavě #62090

Peter K
Účastník
35 příspěvků

ahoj

pokial som správne pochopil potrebujes vytvoriť dutinu
skús pozrieť tuto

http://help.solidworks.com/2016/czech/solidworks/sldworks/hidd_dve_insert_cavity.htm

8. 12. 2015 v 14:24

Odpověď na: Jak od sebe odečíst díly v sestavě #62091

Ales
Účastník
272 příspěvků

Jestli to dobře chápu, tak jde třeba o výpočet mrtvého objemu ventilu nebo něčeho takového? Já přesně na tohle používám Cavity (dutina?). Je to sice určené pro výrobu forem ale funguje to i naopak (ono je to vlastně jako jádro formy :-)). Udělám si hrubý model toho „vzduchu“ (stačí třeba velká krychle) a začlením do sestavy. Potom dám model vzduchu upravit (v sestavě) a použiju funkci Cavity. Vyberu všechny prvky sestavy které spolu tvoří tu dutinu. Obvykle se mi původní model vzduchu rozpadne na více těl, takže ještě musím odklikat, která těla nechci.

Pak ještě u modelu dutiny dám do uživatelských parametrů Objem = „SW-Volume“ a ono mi to krásně vyskočí na výkresu 🙂

Odpověď na téma

Reklama

Reklama