Téma: jine CAD - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

6. 4. 2009 v 17:18

jine CAD #51569

jasisek
Člen
10 příspěvků

Dobry den, chtel bych se zeptat jestli kdyz se nekdo nauci treba solidwork.Jestli je to podobne treba delat v inventoru nebo jinych CAD? Je to moc veliky rozdil ? A jak dlouho asi trva nez se preorientuju na jiny CAD?

7. 4. 2009 v 5:34

Re:Re: jine CAD #52874

kohen
Účastník
486 příspěvků

Podle mého názoru jsou ve středních CADech principy velmi podobné, jde jen o to naučit se daný software ovládat. Nejhorší je snad přeskakovat z jednoho na druhý a neumět nic pořádně.
Pokud si některý CAD vybereš a dobře se ho naučíš určitě se ti to v budoucnu bude hodit.
Zvládnutí přechodu mezi CADy bych odhadnul cca. na 1 měs. (střední CAD SolidWorks, SolidEdge, Inventor, ProE, atd.), hodně také záleží jaká je pro daný CAD podpora (školení, zkušenější kolegové v práci, tutorialy, atd.).
V neposlední řadě také záleží na tom co člověk modeluje jestli je to jen 2D dokumentace nebo jsou to složité formy?

13. 5. 2009 v 18:25

Re:Re: jine CAD #52875

strawberry
Člen
5 příspěvků

Mám zkušenosti jak třeba s AutoCADEM a Solidem. Co se týče práce dělá se mi lépe v CADU Nicméně hlavní je to že Cvětšina CADU kreslí ve 2D a výsledný výkres převedeš do 3D a v solidu si hnedka děláš model čili 3D dáš 3 pohledy na výkres odklikáš a je výkres:) V tom je Solid třeba jednodušší. Nicméně pokud jseš strojař tak doporučuji Solidworks a nebo CAD s nástavbami na strojaře.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama