Téma: Knihovna strojních dílů - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

11. 2. 2016 v 15:09

Knihovna strojních dílů #62994

Jiří Středa
Účastník
1 příspěvek

Zdravím,

měl bych dotaz zda někdo nemá nebo neví kde stáhnout knihovnu strojních dílů nejlépe dle norem ČSN. Deset let jsme kreslili ve Varicadu, který má celkem bohaté knihovny strojních dílů nyní nám vedení zavádí Solidworks. Po prvním spuštění jsem byl celkem zklamán obsahem Toolboxu oproti knihovnám ve Varicadu se mi zdál chudší. Distributor nám nabízel modul TDS technik, ale ten nevím zda si u vedení prosadíme… Další možnost, kterou od vás nejspíš uslyším natahat si díly z Varicadu ve STEPu do SW a udělat si vlastní knihovnu, ale tahat stovky dílů jeden po druhém do SW se mi zdá nepředstavitelné. Předem díky za odpovědi.

11. 2. 2016 v 22:37

Odpověď na: Knihovna strojních dílů #63006

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Databáze zdarma

Toolbox

… to jsou odkazy na to, co se tu už řešilo.

Já mám databázi, spíš složku s normovanými díly, vlastní. Každý nově potřebný díl si uložím do tohoto archivu pro příští možné použití. Archiv utěšeně roste.

Pro příklad je v příloze šroub, který lze pouze editací jedné kóty uložit jako šroub nové délky. Editací dalších rozměrů lze vytvořit nový průměr a zase jen délkou dodělat celou řadu délek šroubů.

Pokud se rozhodnete jít cestou vlastní databáze normalizovaných / kupovaných dílů, je dobré mít ujasněno, jaké uživatelské vlastnosti potřebujete a důsledně je doplňovat – položky by měly být už předchystané ve výchozích šablonách – to pro importované díly z dodavatelských knihoven.

Přílohy

Odpověď na téma

Reklama

Reklama