Téma: Plechový díl spojením profilů - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

19. 10. 2015 v 14:27

Plechový díl spojením profilů #61423

Spony
Účastník
12 příspěvků

Dobrý den,

vytvořil jsem plechový díl pomocí spojení profilů. Chtěl bych do něj vytvořit kruhové díry.

Pokud použiji postup Rozvinout, vytvořím díry pomocí odebrat vysunutím a díl opět dám do původního stavu, díry se projeví pouze v rozvinu.

Pokud použiji postup: narovnat, vytvořim díry a nakonec ohnout (takto myslím, že by měl být správný postup, aby díry byly i v ohnutém stavu zobrazeny), tak postup selže už při narovnávání dílce, neb tam není žádná další rovná plocha.

Pokud vytvořím díry na rovině nacházející se za dílem a odeberu je skrz ohnutý plech, po narovnání již díra nebude kruhová.

Díl je v příloze. Pokud víte jak na to, děkuji za odpově´ď.

Přílohy

20. 10. 2015 v 10:41

Odpověď na: Plechový díl spojením profilů #61428

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Ten postup s Narovnáním, vytvořením díry a následným ohnutím je správný. Jen je potřeba vybrat místo pevné plochy hranu a pak obecný ohyb. Následný prvek Ohnout mi dělal problémy, proto jsem to přesunul na začátek stromu..

Hlavní problém ale podle mě bude, že pokud uděláš díry tímto způsobem, nebo pomocí průvodce dírami, tak bude potíž k dírám přidat kóty nebo středové značky ve výkrese. V rozvinu se totiž díry budou deformovat a nebude se jednat o kruhové hrany. Takže je podle mě důležité rozmyslet si, jaká bude technologie – jestli se díl nejdřív ohne a pak se do něj bude vrtat, nebo se plech vypálí i s dírami a ty se ohnutím mírně zdeformují.

Poupravený model v příloze.

20. 10. 2015 v 10:49

Odpověď na: Plechový díl spojením profilů #61429

QBczech
Účastník
294 příspěvků

20. 10. 2015 v 18:31

Odpověď na: Plechový díl spojením profilů #61431

Spony
Účastník
12 příspěvků

Nejdříve se plech vyfrézuje i s kruhovými otvory. Poté se do kruhových otvorů razí lem pomocí kruhové raznice. Proto jsem potřeboval kruhové díry v rovném stavu. Poté se plech ohýbá. Takže to, že se díry deformují při ohybu mi již nevadí.

Mnohokrát děkuji za vyřešení!

Odpověď na téma

Reklama

Reklama