Téma: Po změně názvu dílu problém… - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

10. 2. 2011 v 13:14

Po změně názvu dílu problém… #51951

Mikim
Účastník
54 příspěvků

Zdravím všechny. Mám takový drobný problém. (SW 2011, asi měsíc v provozu).
Začal jsem ukládat díly pod názvem xx-yyyy, vždy k němu hned vytvořil výkres se stejným názvem. Pak jsem potřeboval změnit číslování na xx-zz-yyyy. Soubory jsem popřepisoval, vždy otevřel, uložit jako a přepsal na xx-zz-yyyy. v sestavách jsem jen přiřadil novou cestu k tomu danémz přejmenovanému dílu a vše fungovalo. Teď jsem ale narazil při otevírání výkresů na to, že při načtení, se místo pohledů na výkrese zobrazí jen „čerchovaná obálka“ a i v ve stromu jsou pohledy jakoby potlačené. Když jsem na pohled klikl a dal otevřít, vyskočilo okno s nabítkou o nasměrování nenalezeného souboru. Novou cestu jsem vyhledal, ale i pak byly pohledy ve výkrese „hluché“. Je nějaký jiný postup, jak toto obnovit, nebo mě čeká tvorba asi 50 výkresů znova?
Díky za Vaše typy. Marek.

10. 2. 2011 v 15:58

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54254

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Tak na tohle je Solid prevít. Řešil jsem to několikrát. Když potřebuju něco pejmenovat tak používám funkci – kopírovat projekt a v něm to přejmenuju, sice řádek po řádku, ale jde to.
Pokud už dojde k přejmenování v modelu a k němu je potřeba přiřadit správný výkres, tak jako první přejmenuju výkres, ten si nechám minimalizovaný a pak přejmenuju díl. Dám uložit „jako“ a při dalším otevírání se již k dílu přiřadí správný výkres.
Jestli,že výkres nemůže najít díl, tak je potřeba mít odškrtnuto upozorňování na neaktivní výkres k dílu, neb o jak se to přesně jmenuje – je to ve vlastnostech dokumentu. Pak při otevírání výkresu se to ptá, kde je k výkresu díl a zadá se k tomu dílu cesta a je po problému.

Pro úplnost je dobré si v stromu na výkresu rozkliknout ke kterému dílu je ten právě otevřený výkres, klidně to otevře výkres s názvem YY a mám přejmenovaný díl na YY a to co je na výkresu patří k dílu XX.
Na toto je potřeba si dát pozor. Párkrát jsem už dělal výkresy, kde byl pohled z dílu XX a druhý pohled z YY a název výkresu byl přitom XY – jde to.

Snad ti to bude k něčemu.

10. 2. 2011 v 16:19

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54253

Mikim
Účastník
54 příspěvků

Zkusím to ještě projít znova, mrknu na ty vlastnosti dokumentu a uvidím..

11. 2. 2011 v 6:06

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54255

kohen
Účastník
486 příspěvků

Já k přejmenování používám průzkumníka SolidWorks = při přejmenování ti zachová všechny provázanosti se sestavou, atd..
Pokud se ti nezobrazuje výkres = výkres ztratil cestu k modelu (protože jsi model přejmenoval). Opravit by to mělo jít tak, že při otevírání výkresu nejprve v dialogu otevření zvolíš možnosti a změníš odkaz na model = 2x klikneš na uvedený model v dialogu a vybereš správnou cestu (název) modelu. Výkres by se poté mněl odkazovat na správný model.

11. 2. 2011 v 14:48

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54257

Mikim
Účastník
54 příspěvků

Takže, přiřazení modelu k výkresu proběhlo, bohužel pohledy na výkrese se neobnovili, musel jsem ještě na každy pohled ve stromu klik pravou myší, pak „vlastnosti..“, a pak „Použít aktuální nabo poslední uloženou konfiguraci modelu“. Pak ještě jednou pravá myš na daný pohled a klik na „Zobrazit“. Až potom se teprve obnovil pohled na výkrese, místo čerchované „obálky“.
Trochu jsem se sice naklikal, ale vše je ok. Věřím tomu, že je jednoduší postup, ale zatím jsem na něj nepřišel.
I tak díky za názory.
S pozdravem Marek.

11. 2. 2011 v 16:42

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54258

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

V průzkumníku to jde přejmenovat taky, ale musíš přejmenovat jak díl, tak i výkres, takže přejmenování děláš dvakrát.
Pokud mám nějaký projekt, u kterého vím, že bude mít různé modifikace,(číslování) tak si dělám základní číslování a na modifikované provádím kopírování projektu a jen nastavuji předponu. Pak proběhne přejmenování velice jednoduše, jak dílu tak výkresu.

24. 2. 2011 v 8:21

Odpověď na: Po změně názvu dílu problém… #54256

Mildo
Účastník
126 příspěvků

… málo používam predpony a prípony, väčšinou ale tzv očistím všetko modifikované od diakritiky a medzier v názvoch súborov.

Kopirovat_projekt

Přílohy

4. 6. 2013 v 13:34

Re:Re: Po změně názvu dílu problém… #54259

Ladas
Účastník
32 příspěvků

Není v tom žádný problém, když se stane, že jsem si přejmenoval díl i výkres a tím pádem se mi ve výkrese zobrazí prázdé okna, neukládat, jen zavřít. Znovu otevřít výkres- než ho otevřu, mám pod seznamem kolonku odkazy otevřu ji a najdu model, který má být na výkrese a přiřadím ho. Pak se výkres otevře bez problémů. Ještě jedna věc, když už jsem to načal. Takto se dají přiřadit i díly do sestav, které jsem překopíroval, nebo jsou v nich odkazy na součásti v jiných projektech. Tady se nám stávalo, že ikdyž jsem překopíroval projekt a natáhnul jej na druhé pc, některé modely chyběly.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama