Téma: Poloh. zařízení x klávesnice - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

20. 2. 2009 v 6:48

Poloh. zařízení x klávesnice #51542

Davidbery
Účastník
66 příspěvků

Dobrý den, zajímalo by mě zda někdo používá např. „space pilota“ a zda je to oproti klávesnici tak velký rozdíl? Měli jsem „polohovačky“ zapůjčené na měsíc ve firmě, ale nedokázal jsem si zvyknout, kromě dokonalé rotace dílu v prostoru společně s posunem jsem moc výhod nenalezl. A ještě jeden dotaz. Používáte často klávesové zkratky, nebo toho více najezdíte myší ne jadnotlivé ikony?

20. 2. 2009 v 6:57

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52804

alda
Účastník
233 příspěvků

Používám pár klávesových zkratek např. pro inteligentní kótu mám klávesu D…

20. 2. 2009 v 14:18

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52805

lapip
Člen
98 příspěvků

Již delší dobu v práci používám polohovací zařízení. Přímo používám space pilota. Jedná se o polohovací zařízení s funkcemi jakou jsou pohledy, CTRL, ALT. Shift apod. Jsem s tím nadmíru spokojený. Práci bez toho si již nedokážu představit. Klávesnici již používám pouze k zadávání hodnot délek a jiných veličin.
Je nutné si na zařízení řádně zvykout ( zvykal jsem si 2 týdny ). Velmi výhodné jsou volitelné tlačítka, kde mám nastaveno pro díl, sestavu a výkres jiné funkce a tedy již nemusím pracne klikat a najíždet myší, ale pouze stisknu tlačítko prstem na zařízení ( tlačítka jsou ergonomicky orzmístěna a padnou jako uošitá). Zrychlení mé práce mohu odsouhlasit, ale jak říkám je to otázka zvyku.

Jakub

21. 2. 2009 v 8:16

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52806

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Mám v práci trochu jednodušší Space pilot (jen dvě tlačítka), ale chybí mi u toho jedna funkce, kterou jsem nedokázal na tom rozchodit a to je zoom na bodu kurzoru myši. Když zoomuju na velé sestavě tak mi to dosti vadí, jelikož to zoomuje celou obrazovku od středu. Pak to musím posouvat a znovu zaměřovat. Jestli to jde někde nastavit, tak poraďte, já na to nepřišel. Takže nadále točím kolečkem myši…..

23. 2. 2009 v 7:55

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52807

lapip
Člen
98 příspěvků

Od toho to polohovací zařízení umí chodit v několika směrech najednou. Ano zoomuje do středu obrazovky, ale pokud se ze zařízením naučíte dokonale sžít. Tak zjistíte, že stačí pouze kroutit kolíkem a dostanete se na místo orbazovky, které v té chvíli potřebujete.

Jakub

10. 2. 2011 v 22:02

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52808

danny.slavik
Účastník
27 příspěvků

Právě před nedávnem jsem obdržel SpacePilot Pro, je to dobrý pomocník, ale nejvíc mě na něm štvě, že mnou přenastavená tlačítka mají výrazně delší odezvu než ty co tam 3Dconnexion nastavené má. Hádám že se s tím nic moc nadělat nedá? Konkrétně je pro mě ohromně důležitý kolmý pohled na plochu, který používám pořád a dal jsem si ho místo ISO1 (ISO 1 místo ISO2). Vždycky kliknu a 2 sekundy čekám než se zobrazí, já jsem zvyklý u skicování prostě jet a tohle mě vytáčí.

11. 2. 2011 v 5:56

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52809

kohen
Účastník
486 příspěvků

Modeluji ve dvou CADech a SpacePilota používám. NX používám na volné modelování, plošná a složitá tělesa = tam si práci bez SpacePilota nedovedu představit. SWx používám na klasickou strojařinu = SpacePilota nepoužívám, protože SWx je hodně intuitivní a dobře se ovládá i bez SpacePilota.
Mé doporučení = SpacePilota je vhodné použít jen na určitý druh práce a díky jeho ceně bych si ho pro SWx nepořizoval. Ve velkých CADech je ovládání + zadávání příkazů horší (zdlouhavější) = SpacePilot je významné urychlení.

19. 2. 2011 v 20:39

Re:Re: Poloh. zařízení x klávesnice #52810

tomatom
Účastník
63 příspěvků

dle meho nejdulezitejsi zkratka v SW je CTRL+Q

bez te uz se neobejdu a hlavne kolikrat zjistim ze slozity modelovany dil ma nejake chyby a pekne se po tomto prikazu rozpadne o opravim ho driv nez zacnu delat sestavu

Odpověď na téma

Reklama

Reklama