Téma: Přejmenování proměnných v sestavě - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

7. 11. 2018 v 12:51

Přejmenování proměnných v sestavě #74667

Ales
Účastník
272 příspěvků

Mějme sestavu jménem S1. Na úrovni sestavy jsou definované různé globální proměnné, například „vzdalenost“ = 10. V kontextu sestavy jsou dále vymodelované díly, které se na globální proměnné odkazují způsobem „vzdalenost@S1.sldasm“. Když změním hodnotu proměnné na úrovni sestavy, všechny díly se změní, to krásně funguje. Ovšem potíž nastane, když se pokusím sestavu S1 přejmenovat na S2. Pomocí SW Exploreru se přejmenují soubory jak mají, ale odkazy na proměnné v jednotlivých dílech zůstávají ve tvaru „vzdalenost@S1.sldasm“, tam už se S1 na S2 nezmění.

Nevěděl byste prosím někdo jak to udělat (pokud to vůbec lze), aby se mi odkazy na proměnné automaticky přejmenovaly? Dělat to ručně mi přijde trochu zdlouhavé, těch proměnných je tam hodně, hlavně bych to musel přepisovat díl po dílu každý zvlášť 🙂

Jinak to přejmenování není jen tak samoúčelné, chtěl bych sestavu S1 současně s její přejmenovanou kopií S2 (a samozřejmě včetně příslušně přejmenovaných kopií dílů) použít jako podsestavy jiné vyšší sestavy, ovšem s různě nastavenými hodnotami globálních proměnných.

Děkuji.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama