Téma: Převod modelu do 3D pdf – materiály - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

30. 9. 2014 v 6:43

Převod modelu do 3D pdf – materiály #52409

Pedy
Účastník
2 příspěvky

Zdravím,
potřeboval bych radu, při převodu modelu do 3D pdf dílec vzhledově neodpovídá materiálům, kterým má, lze materiály nějak nastavit, aby se zvýšil lesk materiálu a třeba leštěný nerez vypadal tak jak má, dřevo vypadalo tak jak má nejlépe i s léty? Nelíbí se mi , že kov je šedej, dřevo hnědý a nic víc..

Nebo už jsou moje požadavky moc vysoké, děkuji.

3. 10. 2014 v 5:17

Re:Re: Převod modelu do 3D pdf – materiály #55670

kohen
Účastník
486 příspěvků

Pro vizualizaci nezbývá než použít PhotoView360.

8. 10. 2014 v 12:51

Re:Re: Převod modelu do 3D pdf – materiály #55671

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Ahoj ve spolek. Nastavení pro export do 3D PDF neexistuje žádný, myslím si že na pozadí se stane, že SWx model uloží do *.u3d a ten pak vloží do PDF. Pokud se ti to nelíbí, což chápu, zkus vyskoušet jiný formáty pro export grafiky např.: *.stl nebo *.wrl, třeba bude výsledek lepší.
Ještě mě napadá: ulkádáš to do 3D PDF schválně, aby si mohl model prohlídnout někdo kdo nemá SWx? V takovým případě zkus zvážit eDrawings. Je to paráda, že to můžeš sdílet bez nutné instalace a vzhledy vypadají celkem realisticky (stíny, perspektiva, textury, lesk, atd.).

Pokud příjemce nemá eDrawings nainstalovaný, je možné publikovat dokumenty jako samospustitelné soubory (*.exe). Ty pak obsahují integrovaný prohlížeč, který není třeba zvlášť instalovat a v žádném ohledu se neliší od základní verze eDrawings.

Dokonce to jde uložit do HTML a ten, komu to pošleš může zkoumat model ve webovým prohlížeči!
Zkus mrknout do nápovědy: http://help.solidworks.com/2014/Czech/eDrawings//c_eDrawings.htm

Odpověď na téma

Reklama

Reklama