Téma: Reference, odkazy a jiné - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

16. 1. 2018 v 16:00

Reference, odkazy a jiné #71459

Spony
Účastník
12 příspěvků

Ahoj,

migrujeme jeden starý projekt do PDM. Při tom se zjistilo, že spousta dílů se odkazuje na sestavy, které již neexistují, zrušily se, vytvořily se nové atd. Reference byly měněny následovně:

Soubor-otevřít-odkazy. Cesta k neexistující sestavě nahrazena na sestavu jinou, většinou stejnou, jen jinak pojmenovanou, případně vyšší, pokud se sestava rušila.

Bohužel moc nerozumím tomu, jak ty referenční odkazy fungují a asi jsem udělal něco špatně, protože se problém projeví v následujícím případě:

V díle  se objeví např. chyba: chybí rovina skici. Ta rovina pravděpodobně už neexistuje, protože byla v nějaké sestavě, která se zrušila nebo nevím. Tak v jakékoliv jiné sestavě/dílu vytvořím rovinu novou a na ni se odkážu v Rovině skici. Jenže se objeví hláška 1 (viz příloha).

Po odkliknutí se objeví: Vytvoření požadované referenční roviny se nezdařilo. Součást má pravděpodobně nesprávný vnější kontext.

Tak mě napadlo, dobře, asi tedy musí být rovina v sestavě 122-000. Ale ani toto nefunguje.

Jak tedy pochopit, jak to funguje a na jaké prvky jakých dílů/sestav se mohu odkazovat a brát z nich roviny/body atd.?

 

Díky Honza

Přílohy

17. 1. 2018 v 8:08

Odpověď na: Reference, odkazy a jiné #71461

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Ahoj Honzo. Tu hlášku z přílohy můžeš chápat možná jako ochranu Solidu před uživatelem :-). Mám tušení, že se to sice dalo někde v nastavení vypnout, ale dej pozor aby se ti to tím celé ještě nezhoršilo.

Já si myslím, že nejlepší je kontexty používat dočasně, ve fázi navrhování a úprav. Když je ale projekt hotový a kontext by neměl žádný závratně důležitý význam, tak se ho snažím zbavit.

V takovém díle, kde chybí reference na rovinu skici bych se ve stromě sroloval před skicu, vytvořil novou rovinu a na ni pak skicu odkázal v rámci dílu.

17. 1. 2018 v 10:05

Odpověď na: Reference, odkazy a jiné #71462

pepe
Účastník
682 příspěvků

Ahoj,

kontexty v rámci více sestav můžeš povolit v menu Nástroje > Možnosti > Vnější odkazy > tady je volba Umožnit více kontextů pro díly upravované v sestavě.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama