Téma: SW vs. Inventor - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

21. 10. 2010 v 11:18

SW vs. Inventor #51877

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Zdravim vsetkych. Riesim klasicky problem.
Zhruba do roku 2006 som mal dobry prehlad o porovnani SW a Inventoru. Na oboch som aktivne pracoval. Myslim ze vtedy mal SW poriadne navrch. V tom roku som vsak Inventor zanechal a robim len zo SW. Dostal som sa vsak do novej zivotnej situacii a znovu stojim na razcesti SW vs. Inventor. Resp. ani nie tak ja ako moj management a spol. Udajne totiz Inventor za posledne roky poriadne poskocil (funkcnost, MKP metody…) a SW dobehol, ak sa dokonca nezmenilo poradie. Chcel sa preto opytat kohokolvek, kto vie objektivne/subjektivne (som si vedomi ze toto je SW forum) na tuto temu zareagovat, a mne tym pomoct pri obhajovani. Zaujimaju ma skusenosti a dojmy kazdeho druhu. Napriklad spolahlivost fungovania nastrojov, co vam pomaha/komplikuje oproti opacnemu programu v beznom, kazdodennom pouzivani, ake je vase porovnanie funkcionality a komplikovanosti pouzivania nastrojov MKP (mechanicke zataze). Ma uz Inventor spracovane kopirovnie uzivatelskeho rozhrania? A kopirovanie projektu? Praca so zvarovanymi zostavami a plechovymi dielmi je porovnantelna, alebo su rozdiely? Mnohokrat dakujem za reakcie.

25. 10. 2010 v 5:36

Re:Re: SW vs. Inventor #54040

kohen
Účastník
486 příspěvků

Osobně jsem modeloval v obou programech Inventor 2005-2006 a SW 2007- doteď. Rozdíl při přechodu z Inventoru na SWx není asi třeba komentovat SWx významně lepší. Inventor v poslední době (cca. 2 roky zpět) udělal velký skok kupředu a protože se o CADy zajímám, tak jsem se informoval u kolegy, který k nám nedávno nastoupil (on modeloval předtím v SWx a poslední dva roky v Inventoru),jestli se v poslední době Inventor nevyrovnal SWx (nebo dokonce ho předběhl). Ujistil mne, že tzv. nový Inventor,jehož fce. je možné obdivovat na marketingových ukázkách (youtube), je pořád z většiny stejný = rozhodně bych volil SWx. Oba CADy jsou ze stejné kategorie a určitě dokáží své majitele dostat k vytčenému cíli. Osobně bych řekl, že s SWx k tomu cíli dojdeš s menšími trablemi.

PS: Ber to jen jako názor člověka, který má trochu zkušeností. Nakonec stejně rozhodne management dle cenové nabídky prodejce a názor konstruktérů bude v rozhodování až jako druhotný faktor. Jo život je boj.

25. 10. 2010 v 10:08

Re:Re: SW vs. Inventor #54041

Anonymní uživatel
Neaktivní
2 příspěvky

Mam stejny nazor.
Jedna vec je reklama a druha skutecna pouzitelnost.
Nekdy se staci orientovat podle rozsirenosti toho daneho CAx reseni.
Ve prospech Inventoru snad muze mluvit jen Synchronni technologie?
Ale je fakt ze na to s jakym haloo efektem byla zavadena tak ted uz je o ni celkem ticho po pesine

26. 11. 2010 v 20:20

Re:Re: SW vs. Inventor #54042

kohen
Účastník
486 příspěvků

Modeluji teď v NX 7 a synchronní technologie je skvělá věc, ale pro volné modelování (např. tvorba plastových dílů) = klasická konstrukce se bez toho obejde (nevyužije synchronní technologii). Předpokládám, že NX má volné modelování propracovanější než Inventor = nevidím jako výhodu oproti SWx.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama