Téma: Zaseknutí SW při ukládání DXF - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

22. 8. 2016 v 13:10

Zaseknutí SW při ukládání DXF #65663

freetall
Účastník
24 příspěvků

Zkusím popsat můj problém. Jedná se o SW 2014.
Mám výkres, na něm dva listy – PDF (výkres) a DXF (rozložený tvar 1:1). Dám uložit jako a PDF se uloží normálně, DXF pár sekund přemýšlí, a pak zešednou všechny ikony. Lze normálně listovat v nabídkách a záložkách Popis, Skica atd… ale konkrétní příkazy jsou šedé a nejdou zmáčknout (jako kdybych měl zapnutý nějaký proces, který musím napřed vypnout). Nelze přepínat listy ani jednotlivá okna (kde mám otevřenou hl. sestavu a podsestavy které vedou až ke konkrétnímu dílu a výkresu).
Pouze záložka „Zobrazit“ obsahuje barevné ikony, které jdou zapínat a vypínat. Lze minimalizovat a maximalizovat aktuální okno, ostatní nereagují a nelze mezi nimi přepínat. Lze zapnout náhled a lze taky zapínat a vypínat panely nástrojů (bloky, formy, hladiny, …) ovšem ikony na nich jsou opět šedé. Celý program jde minimalizovat a maximalizovat.

Export samozřejmě neproběhne. Musím vypnout celý program přes správce úloh. Po restartu a proklikání skrze podsestavy do stejného stavu jako předtím proběhne již export (uložení) v pohodě.
Bohužel se to nestává pravidelně a u většiny výkresů proběhne export do DXF bez problému. Vypozoroval jsem pouze to, že se mi to stává při exportu velkých plechových dílů (např. rozvinutý tvar  P3-700×1900).
Dodávám, že takto ukládám výkresy pro celý projekt jeden za druhým a vytvářím kompletní výkresovou dokumentaci. Trochu mi připadá, jako by byla zahlacená nějaká mezipaměť, nebo něco takového tím, že exportuju příliš veliké výkresy rychle po sobě a mám u toho otevřených třeba 5 oken s podsestavama a hlavní sestavou , ALE! Resource monitor nehlásí žádný nedostatek paměti.
Takovýmto způsobem se mi sekne SW třeba i 5krát denně (vlastně většinou tolikrát, kolik tak velkých dílů potřebuji uložit do DXF).
PS: SW i  operační systém mám nastavený podle vlákna zde na fóru (doporučené nastavení SW nebo tak nějak) aby se mi nesekal.
Uf! 😀
Nestalo se náhodou někomu něco podobného?

25. 8. 2016 v 14:30

Odpověď na: Zaseknutí SW při ukládání DXF #65719

freetall
Účastník
24 příspěvků

Tak jsem vypozoroval ještě jednu věc. Výše popsaný problém vzniká pouze tehdy, pokud v listu DXF skryju hrany několika děr a místo nich umístím středové značky, kterým změním barvu.
Pokud výkres uložím, zavřu, opět otevřu a uložím jako DXF, tak žádný problém nenastává…

26. 8. 2016 v 7:17

Odpověď na: Zaseknutí SW při ukládání DXF #65720

pepe
Účastník
682 příspěvků

Jen dotaz, ukládání do DXF a PDF děláš pomocí makra nebo přes Uložit jako?

29. 8. 2016 v 8:36

Odpověď na: Zaseknutí SW při ukládání DXF #65726

freetall
Účastník
24 příspěvků

Bohužel přes Uložit jako.
S makry ještě neumím a nevím jak to nastavit.

31. 8. 2016 v 15:01

Odpověď na: Zaseknutí SW při ukládání DXF #65746

pepe
Účastník
682 příspěvků

pošli prosím vzorový díl a výkres, zkusím to u sebe nasimulovat

Odpověď na téma

Reklama

Reklama