Úvod Fórum SolidWorks Výkres Vlastná šablóna na výkres + kusovník Re:Re: Vlastná šablóna na výkres + kusovník

23. 10. 2014 v 15:50

Re:Re: Vlastná šablóna na výkres + kusovník #55691

Chipke
Člen
13 příspěvků

Razítko a základní údaje v něm mám stejně na všech šablonách, jak pro díl, tak pro sestavu. Akorát u dílu je ještě jedna řádka „navíc“ kde mám rozměry materiálu, normu, atesty a podobný blbosti. Na sestavě toto není a jen tam je nadefinovaná kotva pro kusovník, protože v sestavě je většinou kusovník. A to co má být v kusovníku to si zase nadefinuješ v šabloně kusovníku ( v podstatě to co je v tom řádku navíc v dílu + číslo výkresu od dílu ).

A pokud ti jde o to, jak udělat, aby se ti nějaké informace z dílu/sestavy kopírovaly do výkresu, tak to je taky poměrně v pohodě. V dílu si dáš Soubor-Vlastnosti, záložka Závislé na konfiguraci a tam si dodáš popisky a hodnotu k nim. Potom ve výkrese vezmeš textový popisek, umístíš ho kam potřebuješ a spojíš ho s Vlastností z dílu ( v tuto chvíli si tam musíš samozřejmě nějaký díl vlkožit, aby tam ta Vlastnos byla aktivní ). No a takto si nadefinuješ co potřebuješ.

Takže třeba já mám v dílu ve Vlastnostech – Název, Číslo výkresu, Kreslil, Schválil, Hmotnost. No a to se mi přepisuje na výkres a potom na výkresu mám další Vlastnosti ( pro výkres ), kde mám datumy, změny a tak. Ale samozřejmě jde to tam psát i ručně přímo do výkresu.

Reklama

Reklama