Téma: Číslování vývodů – kudy na to? - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

20. 11. 2016 v 12:54

Číslování vývodů – kudy na to? #66584

Ales
Účastník
272 příspěvků

Mějme model konektoru, kompletní, včetně vložených pinů atd. Teď k němu kreslím datasheet, mám tam pohled na konektor ze strany kontaktů a chci ke každému pinu napsat jeho číslo 1 až n. To zatím není problém, použiju „Baloon“ (nevím jak je to v české verzi) s ručním zadáním čísel 1 až n. Teď ovšem chci ten konektor nakreslit ze strany pájení a také očíslovat piny. Teoreticky je to triviální, obrazec pinů včetně jejich čísel bude zrcadlový vůči tomu předchozímu, ale prakticky musím všechny piny znova ručně očíslovat, což je jednak pracné, jednak se tím zvětší možnost chyby. Nemáte prosím někdo nějaký vyzkoušený trik jak to číslování udělat jenom jednou (nejlépe přímo v modelu) a pak už jenom použít pro pohled a pohled zezadu?

Dík za případné tipy 🙂

22. 11. 2016 v 12:02

Odpověď na: Číslování vývodů – kudy na to? #66638

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Napadá mě, si třeba v jednotlivých pinech vytvořit konfigurace (1,2,3,…) a pak pozici nastavit na Uživatelské vlastnosti > SW-Název konfigurace. to by mělo fungovat spolehlivě.

22. 11. 2016 v 22:05

Odpověď na: Číslování vývodů – kudy na to? #66643

Ales
Účastník
272 příspěvků

Dík za tip, to taky zkusím. Já jsem zatím vyzkoumal, že Balloons se dají přiřadit i sestavě (což mě dřív nenapadlo zkusit) a pak převzít do výkresu jako insert annotations. Je to takové kostrbaté, mnoho klikání s tím a ručního upravování poloh balloons, ale pořád lepší než to co jsem používal před tím.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama