Téma: Dá se takto použít Design Table? - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

24. 11. 2016 v 19:57

Dá se takto použít Design Table? #66650

Ales
Účastník
272 příspěvků

Nějak mi není jasné použití design table. Dá se použít na to, že bych měl několik sad konfigurací jedné sestavy, které by se daly přepínat nezávisle na sobě? Myslím tím, že třeba u zařízení jedna konfigurace určuje, že bude motor takový nebo onaký, jiná konfigurace zase řídicí panel tenhle nebo jiný typ atd., aby se dalo zařízení podle zadaných parametrů naklikat z jednoho místa.

Ptám se proto, že se mi nikdy ještě design table nepovedlo vytvořit, tak jestli má smysl, abych hledal kde je problém 🙂

Děkuji za případné odpovědi.

25. 11. 2016 v 9:42

Odpověď na: Dá se takto použít Design Table? #66655

pepe
Účastník
682 příspěvků

Abys mohl používat Konfigurační tabulku (Design table), tak musíš mít spolu se Solidem nainstalovanou podporovanou verzi MS Office (word, excel apod).

Jinak s ní pak lze řídit vše, jako v případě manuálního konfigurování sestavy (odkaz na konfigurace součástí, potlačení/uvolnění součástí, vazeb a prvků, konfigurace hodnot vazeb a další). Jen je to z jednoho místa, rychlejší a možná i přehlednější, když si vše dobře přichystáš.

25. 11. 2016 v 12:52

Odpověď na: Dá se takto použít Design Table? #66664

Ales
Účastník
272 příspěvků

Dík. Ten Excel tam mám, jen mi to nějak nefunguje a nevím, jestli to za to stojí abych dlouho a pracně hledal proč 🙂 Ptám se hlavně na to, jestli tam třeba nejde udělat něco víc než v tom manuálním konfigurování (z návodu jsem to moc nepochopil). Jde mi o to, že bych potřeboval mít několik konfigurací na sobě nezávislých, když mám zařízení, které má třeba deset prvků, které tam nezávisle na sobě mohou být v různém provedení a já potřebuju umět nakonfigurovat kteroukoliv z nich. Dohromady to dává několik tisíc kombinací, ale tolik variant konfigurace se mi nechce dělat 🙂 A nevím jak to snadno a správně udělat.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama