Jak na znovunačtení nenalezených dílů

Autor
Příspěvky

5. 1. 2009 v 9:37

Jak na znovunačtení nenalezených dílů #51491

Roman Spacek
Účastník
45 příspěvků

Čau,
tak hned něak začnu 🙂
Máme malý problém a to v načítání sestav.
V případě ,že SW nenajde při načítání sestavy nějaký díl, nezeptá se ,kde jej má najít a automaticky jej potlačí. Následně po otevření sestavy již nelze díly obnovit, nebo jakkoliv znova načíst.jediná možnost je potlačený díl smazat a znovu vložit. Tj moji otázkou je,jak v SW nastavit, aby se mě při otevírání případně zeptal,kde má díly hledat.Prolezl jsem již celé nastavení několikrát a jsem asi slepý 😀
Jinak řečeno, mě se na PC SW zeptá, ale spolupracovníka bohužel ne. Převzal dokumentaci po jiném konstruktérovi a tento problém jej docela otravuje, protože pak má hodně práce s obnovou starší dokumentace,kterou právě teď mj.převádíme do PDF..
Problém měl již v SW2008 a nyní po instalaci SW2009 problém přetrvává. Něaký tip ? díky moc

5. 1. 2009 v 10:47

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52586

alda
Účastník
233 příspěvků

Ahoj,
ten dialog zobrazuje tuto hlášku – Nelze najít soubor, chcete určit umístění?
Řešil jsem ten stejný problém. Problém je v tom, že tvůj kolega, když se mu ten dialog zobrazil, zaškrtl „neptat se znovu“ a zvolil NE. Napravit se to dá v menu – Nástroje/Možnosti/Upřesňující dale viz. obrázku.
Snad to pomůže.

[attachment=0:d5sxpmlu]nelze_najit_soubor.JPG[/attachment:d5sxpmlu]

@Roman Špaček wrote:

Čau,
tak hned něak začnu 🙂
Máme malý problém a to v načítání sestav.
V případě ,že SW nenajde při načítání sestavy nějaký díl, nezeptá se ,kde jej má najít a automaticky jej potlačí. Následně po otevření sestavy již nelze díly obnovit, nebo jakkoliv znova načíst.jediná možnost je potlačený díl smazat a znovu vložit. Tj moji otázkou je,jak v SW nastavit, aby se mě při otevírání případně zeptal,kde má díly hledat.Prolezl jsem již celé nastavení několikrát a jsem asi slepý 😀
Jinak řečeno, mě se na PC SW zeptá, ale spolupracovníka bohužel ne. Převzal dokumentaci po jiném konstruktérovi a tento problém jej docela otravuje, protože pak má hodně práce s obnovou starší dokumentace,kterou právě teď mj.převádíme do PDF..
Problém měl již v SW2008 a nyní po instalaci SW2009 problém přetrvává. Něaký tip ? díky moc

5. 1. 2009 v 10:54

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52587

Davidbery
Účastník
66 příspěvků

Dobrý den, zkuste se podívat do nastavení systému a do záložky „upřesňující“ – ukládají se zde dotazy, které byli označeny jako „zrušené zprávy“. Mělo by jít o zpávu: „Nelze najít soubor _____, chcete určit jeho umístění?“. Snad to pomůže.

NÁSTROJE–>MOŽNOSTI–>UPŘESNUJÍCÍ

tak jsem byl až druhý s odpovědí 🙁

5. 1. 2009 v 11:00

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52588

alda
Účastník
233 příspěvků

To bylo ale o fous 🙂

5. 1. 2009 v 11:19

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52589

Roman Spacek
Účastník
45 příspěvků

výborně 🙂
děkuji za bleskové odpovědi. Není snad ani možné, že by jsme to přehledli. Hned o problém méně 😀
Díky

11. 2. 2009 v 2:32

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52590

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Dobrý den,
mám naprosto stejný problém. Bohužel ale Vámi popisovaný postup u mě nefunguje. V nastavení nemám žádnou „zrušenou zprávu“. Prostě se mě to při otevření sestavy na nic nezeptá. Nevim co s tím. Prosím poradtě. S pozdravem Lukáš Ureš

11. 2. 2009 v 7:18

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52591

Davidbery
Účastník
66 příspěvků

@spylinger wrote:

Dobrý den,
mám naprosto stejný problém. Bohužel ale Vámi popisovaný postup u mě nefunguje. V nastavení nemám žádnou „zrušenou zprávu“. Prostě se mě to při otevření sestavy na nic nezeptá. Nevim co s tím. Prosím poradtě. S pozdravem Lukáš Ureš

Dobrý den, co používáte za verzi SW?

11. 2. 2009 v 11:50

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52592

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Verze 2009 SP0.0 – OS Vista Business SP1 32 bit

3. 3. 2009 v 13:31

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52593

Roman Spacek
Účastník
45 příspěvků

zdravím,také máme SW2009 (tedy SP2.1) a toto nastavení tam, je.Divné

23. 7. 2009 v 15:30

Re:Re: Jak na znovunačtení nenalezených dílů #52594

Anonymous
Člen
318 příspěvků

nasel jsem jeste jedn mozny duvod: nekdy mame v pocitaci takovy neporadek, a/nebo se pretahuji-kopiruji cele slozky, ze se muze stat ze mate 2 stejne slozky se stejnym nazvem, jen jinde ulozene. Byva to vetsinou u podslozek, zalezi na stylu vasi prace.

kazdopadne mi nefungoval zadny z vasich zpusobu az jsem si otevrel dialogove okno pro OTEVRIT SOUBOR
-NEKLIKNETE NA SOUBOR, POUZE HO OZNACITE ABY SE ZVYRAZNIL
-NAMISTO OTEVRIT KLIKNETE NA TLACITKO REFERENCE
-V OTEVRENE TABULCE ZKONTROLUJTE SPRAVNOU CESTU K PODSESTAVE NEBO DILU
-JE-LI SPATNA, DVOJKLIKEM KLEPNETE NA DANY RADEK A ZADEJTE SPRAVNOU CESTU K SOUBORU
-TED TEPRVE OTEVRETE

opravdu jsem nemohl znovu nic nacist, nefungoval UNSUPPRESS, SW se na nic neptal a byl jsem zoufaly. Takto se mi vse opet spravne nacetlo a v budoucnu uz nebyl zadny problem.

Mejte se
bob

Odpověď na téma