Kotování vnějšího závitu

Autor
Příspěvky

13. 12. 2011 v 14:52

Kotování vnějšího závitu #52033

Jendix
Člen
42 příspěvků

Lze nějakým způsobem zakotovat vnější závit po klasickém způsobu – tzn. dvě vynašecí čáry (myslím tak aby se automaticky sám vyplnil typ a stoupájí závitu). Ta solidworks poznámka sice funguje, raději bych ale klasiku, už jsem kvůli tomu párkrát zapátral a doposud se mi nezadařilo najít jinou možnost.

Pro ty co si nejsou jisťí co tím myslím přikládám následující video.

23. 5. 2018 v 13:22

Odpověď na: Kotování vnějšího závitu #73282

Tomáš
Účastník
155 příspěvků

Vytáhnu toto staré téma. Trápí mně to co zakladatele. SW 2016

23. 5. 2018 v 19:29

Odpověď na: Kotování vnějšího závitu #73283

Jarda Dejmek
Účastník
341 příspěvků

myslím že to jde i jinak, ale co to prostě obejít: Do kóty to napíše <MOD-DIAM><DIM>

tak to prostě přepsat na M<DIM>

Přílohy

24. 5. 2018 v 6:13

Odpověď na: Kotování vnějšího závitu #73285

Tomáš
Účastník
155 příspěvků

no a jak jinak? kromě obejítí ručním přepsáním.

Samozřejmě přepsat to ručo je způsob jak tam dostat potřebný údaj a momentálně to tak děláme, ale jakékoliv ruční dopisování a přepisování kót je cesta do pekla a otázka času kdy dojde k průšvihu protože to buď blbě dopíšeš, nebo po změně modelu zapomeneš zase přepsat. A to už se vůbec nebavme o tom pokud výkres dělá brigádník.

24. 5. 2018 v 6:42

Odpověď na: Kotování vnějšího závitu #73286

Josef Vladík
Účastník
17 příspěvků

tak to řeším přepsáním <mod-diam> na M… trochu by šlo pomoct stylem kóty. vytvoří to něco jako šablonu, ale to se spíš hodí pro výkres kde těch závitů bude víc. u jednoho to asi ztrácí smysl.

 

Přílohy

28. 5. 2018 v 15:27

Odpověď na: Kotování vnějšího závitu #73297

radecek.ik
Moderátor
393 příspěvků

u kosmetického závitu vloženého přes popis to solidworks automaticky neumí. ale myslím, že je to  v požadavcích na vylepšení.

Odpověď na téma