Téma: Pattern dílu v sestavě - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

25. 2. 2020 v 14:53

Pattern dílu v sestavě #78517

Aleš Nevrkla
Účastník
3 příspěvky

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na nějaký jednoduchý způsob patternu dílu v sestavě. K tomuto jsem nikde nic nenašel.Jedná se mi o to, že mám díl a v něm pole děr vytvořené přímo ve skice,  taky abych nemusel dělat další krok pomocí příkazu pole děr. Někdy je to celkem kontraproduktivní a pokud nemám rovnoměrné pole, je to pomocí skici opravdu o hodně rychlejší.

Díl si vložím do sestavy jako dvě bočnice, pravou a levou. Díl není úplně zrcadlový, takže ho pomocí vazeb vložím aby plocha na, které byla skica vytvořena je jednou přilehlá sk svrtávanému dílu a podruhé jakoby odlehlá, nevím jak se úplně správně vyjádřit. Na bočnici si zavazbím šroub, který chci patternovat.

Pokud použiju příkaz pole řízené polem. Šroub se mi patternuje všude možně jen ne tam kde by měl být, takže do děr vytvořených v dílu popsaným způsobem výše.

Pokud chci použít způsob pole řízené skicou, zdá se mi to dost zdlouhavé a hlavně musím prvně zobrazit skici dílu nebo ve stromě díl rozbalit a proklikat se až k dané skice. Oba dva způsoby mi přijdou dost zdlouhavé, když mám sestavy o x dílech a potřebuji tento úkon udělat řekněme stokrát.

Navíc jak mám tu bočnici v sestavě jednou otočenou, tak i když šroub zavazbím na opačnou stranu, pattern se mi vytvoří podle plochy na níž byl nakreslený, takže patternované šrouby na bočnici nedosedají.

Nevím, jestli jsem to vysvětlil dobře o co mi jde. A pokud ne, omlouvám se a chci říci, že jsem u tohoto programu nováček, samouk a mám nějaké zvyklosti z předešlých programů. Např. u Solid edge jsem toto byl schopný udělat na tři kliky. Tady nad tím pátrám marně už opravdu dlouho a je to věc, kterou využiji několikrát za den.

Všem díky, že si toto zvládli přečíst a budu rád za Vaše poznatky.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama