počet dílů

Autor
2. 8. 2016 v 22:40

počet dílů #65586

Honza
Účastník
53 příspěvků

Ahoj,

lze nějak ze sestavy (kusovníku) do razítka dílu nakopírovat – jednoduše – počet kusů který se zrovna v dané sestavě nachází?

díky H.

3. 8. 2016 v 6:53

Odpověď na: počet dílů #65587

.rf.
Účastník
422 příspěvků

Řekl bych, že jednoduše to nepůjde. Jeden díl můžete mít umístěn ve více sestavách a těžko budete určovat, z které sestavy se má požadované množství počítat.

3. 8. 2016 v 8:22

Odpověď na: počet dílů #65588

Tomáš
Účastník
155 příspěvků

Já to dělám takto: v kusovníku se počet dílů vypíše automaticky. Přidám si sloupec s uživatelskou vlastností počet kusů a do tohoto sloupce prostě opíšu počet,tuto uživatelskou vlastnost mám i v dílu a na razítku výkresu se tato vlastnost propíše v poli počet kusů.

Přidaný sloupec v kusovníku potom jenom skryji.

Je fakt jak píše .rf. že SW nemůže nikdy vědět kolikrát bude který díl použit v jaké sestavě a proto nemůže jednoduše vypsat počet kusů. (ze stejného důvodu je vlastně i kolonka počet kusů na výkrese dílu nesmysl, ALE!…)

Ale spousta lidí včetně mě dělá tak, že jeden díl je použit pouze v jednom projektu – tedy počet dílů je jasný.

Nový projekt = nový díl ( i když je stejný jako díl z jiného projektu)

3. 8. 2016 v 9:24

Odpověď na: počet dílů #65589

Honza
Účastník
53 příspěvků

Ahoj díky za info… on ten kusovník je vždycky v té hlavní sestavě (pak už jsou jenom podsestavy). Takže komplet počet dílů (kusů) z celé sestavy by měl být znám, tak asi jedině jak navrhuje Tomáš -ale je to pořád přepisovačka – hrozí překlepnutí a chyba je na světě…

3. 8. 2016 v 9:30

Odpověď na: počet dílů #65590

Tomáš
Účastník
155 příspěvků

Sloupce kusovníku umí i funkce, takže se dá hodnota slopce X přenést do sloupce Y, ale nejspíš díky nějaké chybě v SW to nefunguje spolehlivě.

Jak píšeš, ruční přepisování nemám rád -za prvé kvůli možnosti překlepu a -za druhé zdržovačka… ale lepší řešení jsem zatím nenašel.

Odpověď na téma