Klasické zobrazení

Pomalá odezva

Toto fórum obsahuje 22 odpovědi a 3 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem radecek.ik Profile photo of radecek.ik před 17.7.2019 07:58.

  • Autor
    příspěvky
  • Pomalá odezva
    Citovat #76885
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    Já, a rovněž tak kolega, pracující se stejnou verzí Solidworks 2016 SP 5 na stejném HW pozorujeme pár týdnů- měsíců (nedokážu říci kdy přesně to začalo) zpět následující nežádoucí chování Solidworks.

    Velmi pomalá odezva na výběr dílů v sestavě a následná práce s takovým výběrem. Názorně je to vidět na videu v odkazu zde: https://photos.app.goo.gl/uifia3dahKXb7y4Z8  – prosím omluvte kvalitu.

    Chci udělat výběr 6 dílů a tyto následně skrýt (nebo zprůhlednit, nebo izolovat – to není důležité, podstatný je ten výběr)

    V čase 0:10 kliknu myší na první díl ve stromu FeatureManageru následně přejedu myší o 6 dílů níže a s držením SHIFT v čase 0:12-0:13 kliknu na poslední ze 6 vybíraných dílů. Okamžitě by se tyto díly měly označit ( a dříve se to tak dělo) teprve v čase 0:27 dojde k označení toho posledního dílu a až v čase 0:35 jsou požadované díly označeny a mohu pracovat dále – třeba je skrýt, izolovat atd…. tedy 25 sekund trvá vybrání 6 dílů v jednoduché sestavě o 25 dílech

    Ještě horší je to pokud díly vybírám přímo v grafickém okně. Provedl jsem i reinstalaci Solidworks ale je to stále stejné.

    Rovněž tak vkládání a vazbení dílů do sestavy jde nějak „ztuha.“

    Napadá vás co by se s tím dalo dělat?

    Pomalá odezva
    Citovat #76886
    Pepa_71
    Účastník
    66 příspěvků

    Ahoj, takhle na dálku mi to připadá, že se ti se systémem aktualizoval ovladač grafiky na verzi která není certifikovaná pro SolidWorks.

    Pomalá odezva
    Citovat #76887
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    Tím to nebude, ovladač mám poslední podporovaný.

    Pomalá odezva
    Citovat #76894
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    ahoj, dělá to u všech sestav? součásti jsou importy? zkus snížit nastavení kvality zobrazení pro soubory sestav ( Možnosti systému > Vlastnosti dokumentu > Kvalita zobrazení)

    Pomalá odezva
    Citovat #76895
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    Ano dělá to u všech sestav. Nezáleží na velikosti a složitosti sestavy. Dělá to i u sestavy 4 naprosto primitivních dílů.

    Ano součásti jsou někdy i importy, ale dělá to i u sestav kde součásti jsou výhradně od počátku modelovány v SW.

    Kvalita zobrazení zkoušena – nemá vliv. Dělá ti i při stažení úplně na minimum.

    Cca 2 roky mám už ustálené nastavení SW a svoje workflow a začalo se to takto chovat pár týdnů-měsíců zpět. SW přeinstalován – nepomohlo.

    Tipuju to na blbou kombinaci už starý Solidworks 2016 vs. aktuální Windows 10 (kromě ovladačů graf karty – ty držím certifikované pro SW 2016)

    Pomalá odezva
    Citovat #76900
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    jakou máš GK? zkus poslední necertifikovaný ovladač

    Pomalá odezva
    Citovat #76901
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    Quadro K2100M – pokus s ovladačema už proběhl. S jakýmkoliv jiným něž certifikovaným se celý solid seká hlavně při otáčení modelem…

    Pomalá odezva
    Citovat #76902
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    a co nastavení v Možnostech napájení na Vysoký výkon? v doplňkových modulech vypnout Forum

    Pomalá odezva
    Citovat #76903
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    taky OK.

    Možná bude dobré když doplním informaci, že jsou chvíle, kdy ten solid jede v pohodě… ale převládají ty kdy to drhne jako na videu v úvodu.

    Pomalá odezva
    Citovat #76904
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    používáš 3D myš? zkus ještě v možnostech systému > obecné > vypnout Zobrazit aktuální zprávy v panelu úloh

    Pomalá odezva
    Citovat #76905
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    OK – vyzkouším vypnout Zobrazit aktuální zprávy…. a uvidíme..

    Ano používám Spacemouse Pro a nemyslím že má vliv na fungování SW protože úplně stejné problémy jako já má kolega naproti u stolu. Oba máme stejný SW i HW jen s tím rozdílem že on nepoužívá 3D myš.

    Pomalá odezva
    Citovat #76909
    Pepa_71
    Účastník
    66 příspěvků
    Pomalá odezva
    Citovat #76910
    z18xe
    Účastník
    151 příspěvků

    Myslíš to zaškrtnutí u toolboxu? Já to mám momentálně takto. viz příloha.

    Přílohy
    1. Toolbox.png (36 kB)
    Pomalá odezva
    Citovat #76912
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    zkoušel jsi spustit solidworks v nouzových režimech (program Rx, první záložka, Nouzové režimy)?

    pak už jedině vyresetovat registry pro solidworks

    Pomalá odezva
    Citovat #76913
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    162 příspěvků

    2019 Nápověda pro SOLIDWORKS – Možnosti Průvodce dírami/Toolbox

    Toto je výchozí složka pro vyhledávání součástí Toolbox

    Usnadňuje otevírání modelů, jejichž součásti Toolbox neodkazují na vaši složku Toolbox. Pokud tuto možnost systému zrušíte, SOLIDWORKS nebude automaticky hledat složku Toolbox s odkazy na součásti Toolbox.
    • týká se otevírání cizích sestav s jiným použitým (vlastním) toolboxem, tak těžko říct, jestli by to mělo takový vliv na výkon při rotaci v sestavě
    • Tato odpověď byla upravena 2.7.2019 13:27 uživatelem Profile photo of radecek.ikradecek.ik.
    • Tato odpověď byla upravena 2.7.2019 13:28 uživatelem Profile photo of radecek.ikradecek.ik.
Zobrazeno: 1 až 15 (z 23 celkem)

Odpověď na: Pomalá odezva

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.