Téma: Promítnutí pozic na kužel.plochu - MůjSolidworks.cz
12. 12. 2025 v 9:35
Promítnutí pozic na kužel.plochu #85687
Jean
Účastník
4 příspěvky
Ahoj. začínám s plechovými díly a potřeboval bych poradit. Nakresil jsem si kuželový plechový díl, na jehož plochu bych potřeboval vyznačit několik pozic ostatních dílů, které se budou na tuto kuželovou plochu později lepit. Nevím zda to vše dělám dobře, pozice si vyznačím pomocí plošných těles a rozdělovací křivky – průsečík. Zde jsem narazil na první problém…. Kruhové díly mi rozdělovací křivka promítne. Čtvercové (obdélníkové) díly už ne…. Zároveň plech. díl po promítnutí kruhových částí již nejde rozvinout. Hádám, že problém je v rozdělení nastřižené hrany kužele?
- Chápu to tedy dobře, že u plechového dílu nesmím nijak porušit jeho hrany, aby mohl být rozvinut?
- A zároveň se ptám je nějaká jiná možnost jak narýsovat tyto pozice ve složeném tvaru plechového dílů bez použití rozdělovací křivky?
Díky za jakoukoliv radu.
15. 12. 2025 v 13:50
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85690
radecek.ik
Moderátor
476 příspěvků
ahoj, vadí tomu rozdělení přes hrany konců plechu. pak jsem rozdělil do dvou prvků rozdělovací křivky zvlášť na kruhová a čtvercová plošná těla a prošlo to
15. 12. 2025 v 14:20
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85691
Jean
Účastník
4 příspěvky
Ok, takže neporušovat hrany plechového dílů.
Mě zkrátka ale nepustí rozdělovací křivka čtvercových ploch, cokoliv má ostré hrany mi nejde promítnout/rozdělit plochu. Napíše mi to chybovou hlášku.. něco vy smyslu, že neprotíná plochu a nemůže ji proto rozdělit. Až když hrany čtverce zaoblím nějakým R, tak mě to pustí. Nemůže to být nějaká chyba Solidworksu 22 s.p.5? Jaký rok prosím používáš?
Zkoušel jsem čtverce i prodloužit skrz na skrz, stejně nepomohlo..
16. 12. 2025 v 9:52
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85692
radecek.ik
Moderátor
476 příspěvků
tak problém bude ve verzi. v 2024 – 2026 mi to prošlo jako samostatný prvek Rozdělovací křivky
16. 12. 2025 v 10:13
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85693
Jean
Účastník
4 příspěvky
Dělá to opravdu problémy, zde přidávám chybovou hlášku. Nakonec mi pomohlo uzavřít plošné tělo rovinou plochou a odsazenou rotační plochou a následně sešitím ploch vytvořit objem. Pak už dělící křivka zafungovla. Ale není to 100% řešení u jiného dílu mi ani to nezafungovalo… Jsou samozřejmě i jiné způsoby, ale značně zdlouhavé. Příjde mi, že je potřeba Solidworks dost často nějak obcházet..
No každopádně díky za odpovědi.
16. 12. 2025 v 11:25
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85695
radecek.ik
Moderátor
476 příspěvků
našel jsem to jako reportovaný problém, právě ve verzích SWx 2022 a 2023, ovšem stále jako otevřený požadavek na opravu
16. 12. 2025 v 11:42
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85696
Jean
Účastník
4 příspěvky
Mohl bych tě požádat o odkaz na report?
16. 12. 2025 v 15:23
Odpověď na: Promítnutí pozic na kužel.plochu #85697
radecek.ik
Moderátor
476 příspěvků
BR10000353637: Cannot create edge which does not split a face error while using Split Line Intersection
https://support.3ds.com/knowledge-base/?q=docid:BR10000353637
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová -
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci -
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku -
Model Mania 2024: Změna návrhu #2 -
Model Mania 2024: Změna návrhu #1 -
Model Mania 2024: Postup modelování #3 -
Postup modelování příruby #5 -
Postup modelování příruby #4 -
Model Mania 2024: Postup modelování #2 -
Postup modelování příruby #3

Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.