Klasické zobrazení

Řez ložiska

Toto fórum obsahuje 13 odpovědi a 5 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem Milbnes Profile photo of Milbnes před 5.3.2019 17:22.

  • Autor
    příspěvky
  • Řez ložiska
    Citovat #75607
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Dobrý den,
    nevíte prosím někdo, proč nelze udělat řez ložiska ve výkrese sestavy?  Píše to, že „model nelze správně rozdělit čarou řezu…“  Čára řezu model ložiska však jednoznačně protíná – řez nelze udělat ani v modelu.
    Ložiska jsou stáhnutá z SKF a importovaná bez chyb.

    Děkuji za každou radu!

    Řez ložiska
    Citovat #75608
    dejmosProfile photo of Jarda Dejmek
    Účastník
    283 příspěvků

    neprochází čára řezu třeba hranou jedný kuličky? zkus udělat lomenej..

    Řez ložiska
    Citovat #75609
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Řez nejde udělat ani u lomeného řezu – který prochází skrze dvě kuličky a to ani v případě, že neprochází žádnou kuličkou..

    Řez ložiska
    Citovat #75610
    .rf.
    Účastník
    415 příspěvků

    Zkuste zobrazit řez v prostředí modelu. Jen pro zajímavost, jestli je problém v modelu nebo až ve výkresu.

    Řez ložiska
    Citovat #75665
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Řez nelze udělat ani v prostředí modelu…

    Řez ložiska
    Citovat #75666
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Účastník
    147 příspěvků

    pošli soubor na test

    Řez ložiska
    Citovat #75672
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Posílám i ve formátu IGS

    Přílohy
    1. Radiální-ložisko-.sldasm (191 kB)
    • Tato odpověď byla upravena 4.3.2019 16:17 uživatelem Profile photo of Jiří PokornýNestrojar.
    Řez ložiska
    Citovat #75676
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    IGS

    • Tato odpověď byla upravena 4.3.2019 16:49 uživatelem Profile photo of Jiří PokornýNestrojar.
    Řez ložiska
    Citovat #75678
    dejmosProfile photo of Jarda Dejmek
    Účastník
    283 příspěvků

    igs nevidím a když pošleš jen sldasm bez partu, je to k ničemu. Otevře se sestava, ve který nejsou díly ( stejně mám teda SW2016)

    Řez ložiska
    Citovat #75679
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Jako příloha formát IGS nelze poslat – zde tedy odkaz na ložisko stáhnuté ve formátu IGES a importovaný beze chyb (chyby byly dodatečně ručně importovány)

    https://www.skf.com/cz/products/bearings-units-housings/ball-bearings/deep-groove-ball-bearings/deep-groove-ball-bearings/index.html?designation=6213-Z

    • Tato odpověď byla upravena 4.3.2019 19:07 uživatelem Profile photo of Jiří PokornýNestrojar.
    • Tato odpověď byla upravena 4.3.2019 19:07 uživatelem Profile photo of Jiří PokornýNestrojar.
    Řez ložiska
    Citovat #75682
    dejmosProfile photo of Jarda Dejmek
    Účastník
    283 příspěvků

    já věci stahuju jako step. A tady je řez taky bez problémů

    Přílohy
    1. lozisko.jpg (133 kB)
    Řez ložiska
    Citovat #75684
    Nestrojar
    Účastník
    6 příspěvků

    Tak ve formátu step to funguje i mě. Děkuji!

    Řez ložiska
    Citovat #75686
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Účastník
    147 příspěvků

    …a navíc se tam dá stáhnout nativní solidworks 🙂

    Řez ložiska
    Citovat #75687
    dejmosProfile photo of Jarda Dejmek
    Účastník
    283 příspěvků

    já vždycky stahuju step, asi to dělám blbě ale nikdy mi ty sw nefungovaly 😀

    Řez ložiska
    Citovat #75688
    MilbnesProfile photo of Milbnes
    Účastník
    15 příspěvků

    Pro zajímavost jsem si soubor stáhnul jako naitivní 3D SolidWorks a řezy vyzkoušel. Zkoušel jsem různě řezat a vše se bez problému vykreslilo. Někdy, když se čára řezu dotýká okraje těla, tak to vyhodí tu výše avizovanou hlášku. Obcházím to tím, že čáru řezu posunu o nějakou setinu bokem a pak to řez vykreslí. Na kótování to vliv nemá, ve výkrese zaokrouhluji na desetiny. Snad to pomůže. Přikládám soubor, řezy jsou přes osu ložiska bez posunu

    Přílohy
    1. 6213_Z.jpg (849 kB)
Zobrazeno: 1 až 15 (z 15 celkem)

Odpověď na: Řez ložiska

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.