Téma: Řízení rovnic podsestav v "design table" na úrovni hlavní sestavy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

30. 9. 2019 v 11:55

Řízení rovnic podsestav v "design table" na úrovni hlavní sestavy #77491

Martin Slavík
Účastník
2 příspěvky

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit s jedním zapeklitým problémem. Předem zmiňuji, že vše vytvářím v prostředí PDM, nicméně se domnívám, že to by problém být neměl.

Mám hlavní sestavu se jménem „Sestava1“, která je řízena konfiguracemi v Excel souboru (Design table). Chtěl jsem, abych mohl řídit Globální proměnnou(dále jen GB) podsestavy „Podsestava1“ Design tablem hlavní sestavy. V hlavní sestavě „Sestava1“ jsem tedy vytvořil GB s jménem „Něco“. V podsestavě „Podsestava1“ jsem zase vytvořil referenci od GB podsestavy k GB hlavní sestavy „Sestava1“ příkazem „Něco@“Sestava1″.Assembly“. Následně jsem v Excel souboru Hlavní sestavy „Sestava1“ mohl pomocí příkazu „$VALUE@Něco@Equations“ snadno měnit hodnotu GB podsestavy „Podsestava1“.

Až po sem vše funguje tak jak má, nicméně problém je, že v již zmíněné GB podsestavy „Podsestava1“ je teď natvrdo zadán vzorec přímo referující na jednu konkrétní GB „Něco“ Hlavní sestavý „Sestava1“ což je problém, protože bych podsestavu „Podsestava1“ rád použil ke stejným účelům i v dalších Hlavních sestavách  „Sestava2“ , „Sestava3“ , „Sestava4“  atd……

Otázka tedy zní: Existuje nějaký řešení, jak vytvořit tuto referenci mezi GB pouze na úrovni Hlavní sestavy? Nebo tento problém celí řeším špatnou metodou?

Děkuji mnohokrát za jakoukoliv pomoc.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama