Klasické zobrazení

Rovnice – závislost mezi díly

Úvod Obsah fóra SolidWorks Díl Rovnice – závislost mezi díly

Toto fórum obsahuje 13 odpovědi a 7 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem radecek.ik Profile photo of radecek.ik před 25.3.2019 09:13.

  • Autor
    příspěvky
  • Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63015
    mochr
    Účastník
    16 příspěvků

    Dobrý den, narazil jsem na jeden problém, nedaří se mi v SW 2016 vytvořit provázání mezi díly.

    př.

    Dil1 a Dil2

    u dilu 2 potrebuji aby si prevzal rozmer z dilu 1. v drivejsich verzich me to fungovalo kdyz jsem zapsal neco takoveho:

    prvek = „D1@skica1@dil1.sldprt“ ale ve 2016 na to nemuzu prijit.

    Diky

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63027
    QBczechProfile photo of QBczech
    Účastník
    294 příspěvků

    Zkoušel jsem to řešit přes úpravu v kontextu pomocné sestavy, ale to není správná cesta.

    Napadlo mě spíš mezi díly sdílet globální proměnné. Podívej se do nápovědy:

    http://help.solidworks.com/2015/czech/Solidworks/sldworks/c_sharing_equations_among_models.htm

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63032
    pepeProfile photo of pepe
    Účastník
    682 příspěvků

    mochr: Potřeboval jsi k tomu dřív i sestavu, ve které byly oba díly umístěné?

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63059
    mochr
    Účastník
    16 příspěvků

    globalni promene v ramci sestavy jsou OK.  trochu me prekvapilo ze nejde prevzit rozmer z jine soucasti kdyz v minulich verzich to slo.

     

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63293
    QBczechProfile photo of QBczech
    Účastník
    294 příspěvků

    Moc tomu nerozumím. Jak si přišel k tomu „„D1@skica1@dil1.sldprt“ pro převzetí rozměrů z jiného dílu? Používáš odvozené díly, nebo to děláš přes sestavu? Ve které verzi ti to fungovalo?

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63294
    QBczechProfile photo of QBczech
    Účastník
    294 příspěvků

    Moc tomu nerozumím. Jak si přišel k tomu „D1@skica1@dil1.sldprt“ pro převzetí rozměrů z jiného dílu? Používáš odvozené díly, nebo to děláš přes sestavu? Ve které verzi ti to fungovalo?

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63349
    yoxer
    Účastník
    33 příspěvků

    mno mne to tiež fungovalo vo verzii 2009 a 2010.
    neviem ako to fungovalo v ostatných verziách ale teraz je to trošku „šialenejšie“.

    verzia 2009 a 2010 (odskúšané)

    „D1@Skica1@díl1.sldprt“

    D1 – odkaz na názov kóty
    Skica1 – odkaz na názov skice
    díl1 – odkaz na názov súboru
    sldprt – prípona súboru

    takže na základe tohto poznatku som vedel v danom diely presne napísať rovnicu, ktorá odkazovala na kótu v inom diely. táto rovnica bola súčasťou samotného partu a nie zostavy.

    v 2016 to funguje úplne inak (čo som si ja osobne všimol)

    tieto zdielané kóty by sa mali robiť v zostave

    „D1@Skica1@díl2<1>.Part“ = „D1@Skica1@díl1<1>.Part“

    D1 – odkaz na názov kóty
    Skica1 – odkaz na názov skice
    díl2<1> – odkaz na názov súčboru v zostave a jej instanciu
    part – súčiastka

    ak sa mýlim tak ma môžete opraviť.

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63350
    yoxer
    Účastník
    33 příspěvků

    len s týmto nastáva nasledovný problém

    http://www.mujsolidworks.cz/forum/topic/uzamknutie-koty/

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #63354
    QBczechProfile photo of QBczech
    Účastník
    294 příspěvků

    Je to tak od SolidWorks 2015 došlo k vylepšení vkládání rovnic v sestavách.

    Došlo ke zlepšení výkonu při vytváření odkazů rovnice mezi součástmi sestav. Syntaxe rovnic pro odkazy mezi součástmi sestav je jednodušší a více konzistentní. Syntaxe se nahraje automaticky při vybírání kót, prvků a globálních proměnných ve stromu FeatureManager, v grafické ploše, ve vlastnostech souboru nebo v okně Rovnice. Stávající rovnice, u kterých tato syntaxe není dodržena, jsou označeny jako chybné, protože vedou k nekonzistentním výsledkům. Syntaxi v těchto rovnicích je nutno upravit.

    Viz http://files.solidworks.com/Supportfiles/Whats_new/2015/Czech/whatsnew.pdf  – s. 51

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #64519
    marw.muller
    Účastník
    4 příspěvků

    Nebudu zakládat nový topic, ale potřeboval bych -doufám, že už poslední 😀 – radu…
    Můj klient požaduje mít každý tyčový profil jako samostatný soubor … Vytvořím tedy svařovaný vícetělový díl, ze kterého poukládám jednotlivé těla do samostatných dílů.
    Když pak dám do nadřazené sestavy i ten základní díl, tak se ty samostatné tyče mění, ale co mi nepřevezme do kusovníku je vlastnost LENGHT, i když ve vlastnostech ji to přes rovnici doplní. Setkali jste se s tím někdo?

    PS: hmotnost mi to doplnilo po aktualizaci.

    Přílohy
    1. delka-2.png (28 kB)
    2. delka-1.png (85 kB)
    • Tato odpověď byla upravena 19.4.2016 21:54 uživatelem Profile photo of Martin Müllermarw.muller.
    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #75887
    michalp508
    Účastník
    3 příspěvků

    Dobrý den,

    nechci zakládat nové vlákno ale chci se zeptat. Lze odkazovat v sestavě na globální proměnou z podsestavy?

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #75888
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    170 příspěvků

    ahoj, ano lze:

    1. v sestavě vyber Spravovat rovnice > vytvoř název nové proměnné

    2. klikni do políčka Hodnota/rovnice a pak ve stromě prvků rozbal podsestavu

    3. najdi ve stromě Rovnice podsestavy > rozbal a vyber globální proměnnou podsestavy

    4. syntaxe hodnoty se propíše do políčka hodnoty globální proměnné sestavy

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #75889
    michalp508
    Účastník
    3 příspěvků

    Noo to ano, tomu rozumím.

     

    Ale další věc. Spíš bych potřeboval abych v sestavě měl globální proměnnou kterou bych řídil u globální proměnnou v podsestavě. Protože ta mi řídí hodnoty v jednotlivých dílech.

    Rovnice – závislost mezi díly
    Citovat #75895
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    170 příspěvků

    ano to lze. abys toho dosáhl, musíš dát Upravit díl v sestavě (pravým tlačítkem myši na položku ve stromě prvků) a pak budeš postupovat podobně:

    1. v podsestavě vyber Spravovat rovnice > vytvoř název nové proměnné

    2. klikni do políčka Hodnota/rovnice a pak ve stromě prvků rozbal Rovnice sestavy

    3. vyber globální proměnnou sestavy

    4. syntaxe hodnoty se propíše do políčka hodnoty globální proměnné podsestavy

Zobrazeno: 1 až 14 (z 14 celkem)

Odpověď na: Rovnice – závislost mezi díly

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.