Téma: Splajn – tvarování - MůjSolidworks.cz
24. 3. 2025 v 8:37
Splajn – tvarování #85619
Zizkin
Účastník
4 příspěvky
Zdravím všechny,
obracím se na Vás s velkou prosbou, jelikož jsem už zoufalý a nedaří se mi najít řešení ani na redditu (upřímně nevím, jak přesně situaci pojmenovat v angličtině, ale přes veškeré snahy jsem nenarazil ani na jeden stejný problém).
Jednoduchá věc (používám SolidWorks for Makers – instalačka)
Vytvořim skicu – vyberu Splajn – udělám úsečku – chci z úsečky udělat křivku.
Chytím táhlo a křivka mi stojí stále na místě a netvaruje se podle pohybu táhla. Tvar udělá až poté, co táhlo pustím. Tzn tvaruji naslepo, což je velmi nepraktické.
Původně jsem si myslel, že je to slabým výkonem NTB, jelikož při úpravě křivky jelo CPU i GPU na 100 % a tak jsem si řekl, že se nestíhá vykreslovat (i když na obyč modelování se tento NTB použít dal, ale jak jsem později zjistil, pouhá úprava křivky je dost náročná na obyč CPU i GPU).
Pořídil jsem tedy novy NTB s více než dostatečným výkonem pro SolidWorks, ale křivka se stále nehýbe jak má, přitom CPU i GPU se ani nezadycha.
Tzn musí to být někde v nastavení a za boha nemohu přijít na to kde.
Mám přístup k plné verzi SW, kde vim, jak to ma fungovat a i podle nastavení programu mám vše stejné 🤷♂️
Nevěřím, že je problém a rozdíl ve verzi SW, protze tohle je základní funkce a ve „for Makers“ jsou i daleko pokročilejší věci, které jsem si před koupí ověřil, zda náhodou nechybí. Ale s timhle jsem proste nepočítal.
Navic jsem křivku ještě kontroloval u známého na studentské verzi, kde mu křivka též reaguje jak má.
Nevíte prosím někdo, kde by mohl být problém?
Pokud půjde, přikládám krátké video, kde v první části je můj problém a v druhé, jak to má fungovat.
Děkuji všem moc🙏
24. 3. 2025 v 11:32
Odpověď na: Splajn – tvarování #85621
radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků
ahoj, zkusil jsi v Možnostech systému > Výkon > vypnout Vylepšený grafický výkon?
24. 3. 2025 v 20:37
Odpověď na: Splajn – tvarování #85622
Zizkin
Účastník
4 příspěvky
ahoj, děkuji za odpoveď.
V první řadě jsem si vůbec nevšiml, že nabídka „Výkon“ má posuvník dolu a zmíněný „vylepšený graf. výkon“ je tak schovaný :/
Každopádně byl zapnutý, ale po vypnutí a restartu programu SolidW to nepomohlo. Problém je tu stále.
Ale ještě jsem přišel na to, že při pohybu křivkou mi vyskočí zátež u CPU a interní GPU. nwm proč, jelikož i přímo ve Windows jsem si nastavil, že se má použít pouze externi GPU, dle správce ůloh reaguje ale hlavně ta integrovaná. Jenže já nevím, jak lepe to už nastavit, protože jelikož to je přes to stupidni aplikaci 3D experience, tak nwm co vše musím vybrat pro externi GPU. vybral jsem čiste jen aplikaci solid, kterou jsem si dohledal skrze správce uloh, podle toho, ktera byla zrovna spustena.
24. 3. 2025 v 22:06
Odpověď na: Splajn – tvarování #85623
Zizkin
Účastník
4 příspěvky
Tak jsem si pohrál s nastavením, povedlo se mi donutit dedikovanou GPU se zapojit do práce na 18 %, ale ta splajna stále neběží jak má využívat ji k obkreslování je v tuto chvíli prostě nemožný. tak já už fakt nevím, co kde je špatně.
25. 3. 2025 v 11:06
Odpověď na: Splajn – tvarování #85624
radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků
ahoj, zkus jiný ovladač dedikované GK
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.