Téma: Svařované konstrukce – zámky - MůjSolidworks.cz

Autor
11. 3. 2025 v 16:18

Svařované konstrukce – zámky #85610

TUFR
Účastník
4 příspěvky

Dobrý den vážení. Kreslím často zábradlí a můj stávající software mi začíná být malý, chci přejít na SOLIDWORKS. Ve všech ohledech mě přesvědčuje o správné volbě. (především svařování) Nicméně narážím na problém, jak efektivně vytvářet zámky na jednotlivých dílech svařence pro snadné sestavování svařence na dílně. Potřebuji konkrétně spojovat sloupky zábradlí s madlem, rýgle zábradlí se sloupky, výplň. Jako výstup potřebuji modely z jeklových profilů na trubkový laser, které kromě zaříznutí pod ůhlem budou mít výstupky a protikus bude mít díry s přídavkem pro tyto výstupky. Prosím o radu, či odkaz na nějaké video.

11. 3. 2025 v 16:30

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85611

TUFR
Účastník
4 příspěvky

Ještě přidávám model zábradlí pro představu. Zatím tam není výplň (trubka 16×1,5) pro kterou budu potřebovat díry jak do rovných tak šikmých částí zábradlí. (Také s vůlí).

Přílohy

11. 3. 2025 v 16:32

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85613

TUFR
Účastník
4 příspěvky

A ještě uloženo do starší verze

Přílohy

12. 3. 2025 v 14:59

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85615

radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků

ahoj, nevím proč, ale neotevřu ani jeden ze souborů.

13. 3. 2025 v 10:21

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85616

TUFR
Účastník
4 příspěvky

SolidWorks se teprve učím, pry tyto účely pracuji na verzi for MAKERS 2025 nevím jestli tam není nějaké omezení pro sdílení souborů, ale to si nemyslím. Večer zkusím poslat jen nějaký náhled. Nicméně podařilo se Vám pochopit můj dotaz bez přiloženého souboru. Problém, který chci řešit na modelu stejně zatím není, protože ho neumím vytvořit. Lépe řečeno umím, ale můj způsob je neefektivní.

13. 3. 2025 v 10:23

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85617

radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků

soubory makers nelze v komerční verzi otevřít, zkus export do step a poslat aspoň pro představu

17. 3. 2025 v 12:51

Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85618

Jarda Dejmek
Účastník
353 příspěvků

plechy dělám takto a když tak si udělat nějaký bloky a těma to odebírat.. Tak bych postupoval já

https://www.youtube.com/results?search_query=solidworks+jaz%C3%BD%C4%8Dek+a+dr%C3%A1%C5%BEka

Odpověď na téma

Reklama

Reklama