Téma: Svařované konstrukce – zámky - MůjSolidworks.cz
11. 3. 2025 v 16:18
Svařované konstrukce – zámky #85610
TUFR
Účastník
4 příspěvky
Dobrý den vážení. Kreslím často zábradlí a můj stávající software mi začíná být malý, chci přejít na SOLIDWORKS. Ve všech ohledech mě přesvědčuje o správné volbě. (především svařování) Nicméně narážím na problém, jak efektivně vytvářet zámky na jednotlivých dílech svařence pro snadné sestavování svařence na dílně. Potřebuji konkrétně spojovat sloupky zábradlí s madlem, rýgle zábradlí se sloupky, výplň. Jako výstup potřebuji modely z jeklových profilů na trubkový laser, které kromě zaříznutí pod ůhlem budou mít výstupky a protikus bude mít díry s přídavkem pro tyto výstupky. Prosím o radu, či odkaz na nějaké video.
11. 3. 2025 v 16:30
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85611
TUFR
Účastník
4 příspěvky
Ještě přidávám model zábradlí pro představu. Zatím tam není výplň (trubka 16×1,5) pro kterou budu potřebovat díry jak do rovných tak šikmých částí zábradlí. (Také s vůlí).
11. 3. 2025 v 16:32
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85613
TUFR
Účastník
4 příspěvky
A ještě uloženo do starší verze
12. 3. 2025 v 14:59
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85615
radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků
ahoj, nevím proč, ale neotevřu ani jeden ze souborů.
13. 3. 2025 v 10:21
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85616
TUFR
Účastník
4 příspěvky
SolidWorks se teprve učím, pry tyto účely pracuji na verzi for MAKERS 2025 nevím jestli tam není nějaké omezení pro sdílení souborů, ale to si nemyslím. Večer zkusím poslat jen nějaký náhled. Nicméně podařilo se Vám pochopit můj dotaz bez přiloženého souboru. Problém, který chci řešit na modelu stejně zatím není, protože ho neumím vytvořit. Lépe řečeno umím, ale můj způsob je neefektivní.
13. 3. 2025 v 10:23
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85617
radecek.ik
Moderátor
463 příspěvků
soubory makers nelze v komerční verzi otevřít, zkus export do step a poslat aspoň pro představu
17. 3. 2025 v 12:51
Odpověď na: Svařované konstrukce – zámky #85618
Jarda Dejmek
Účastník
353 příspěvků
plechy dělám takto a když tak si udělat nějaký bloky a těma to odebírat.. Tak bych postupoval já
https://www.youtube.com/results?search_query=solidworks+jaz%C3%BD%C4%8Dek+a+dr%C3%A1%C5%BEka
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.