Téma: Ustavení sestavy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

11. 6. 2017 v 14:32

Ustavení sestavy #69566

Roman hsuk
Účastník
3 příspěvky

Ahoj,

mám problém s ustavením sestavy do vodorovné polohy, resp. při vytváření výkresu se mi pohledy promítají pod jiným úhlem. Do teď jsem to řešil pootáčením pohledu. Je nějaká možnost jak toto vyřešit v samotné sestavě?

Děkuji za rady.

12. 6. 2017 v 15:48

Odpověď na: Ustavení sestavy #69570

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Zdravím,

velmi záleží na tom, který model do sestavy vložíte jako první (je v sestavě pevný). Pohledy na výkrese se následně vytváří automaticky pomocí hlavních rovin (přední, horní pravá). Pokud potřebujete ale vytvořit další speciální pohled pro výkres, lze to vyřešit takto: stiskněte v dílu mezerník, následně se zobrazí okno „orientace“, hned druhá ikona zleva nahoře je „nový pohled“. Po zadání názvu se uloží pohled, který je totožný s aktuálním natočením. Tento vytvořený pohled je možné následně použít ve výkresu při tvorbě dokumentace.

13. 6. 2017 v 13:06

Odpověď na: Ustavení sestavy #69576

pepe
Účastník
682 příspěvků

Ahoj všem,

Jerry má pravdu, doporučuji zkontrolovat první součást ve stromě sestavy. Podívej se jak je vazbená. Většinou to dělám tak že si vyberu počátek první součásti a počátek vrcholové sestavy a vyberu pro ně vazbu Sjednocenou + automaticky se nabídne zarovnání os SS.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama