Téma: Velmi pomalá odezva při práci s výkresem - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

1. 3. 2019 v 10:59

Velmi pomalá odezva při práci s výkresem #75604

Rostislav Mikolaš
Účastník
2 příspěvky

SWx18 používám jen velmi málo ale, když se pokouším o vytvoření výkresu z jakéhokoliv modelu nebo sestavy tak SWx jako by tuhne – odezva je strašně pomalá. V podstatě se s tím nedá dělat ani rozumně vytvořit základní pohledy na dílec či sestavu. U úprav dílce a sestavy toto tuhnutí nepozoruji. Říkám si, jestli není nějaký problém v šabloně výkresu nebo v dokumentu, který určuje formát listu. Zkoušel jsem i šablonu z učebnice můj SWx. To mi taky nepomohlo. Mám pocit, že je něco špatně s fonty. Neumím si zkontrolovat kde, tedy ve kterém adresáři, hledá SWx fonty. Aby mi řádně fungovalo skicování v dílci, musel jsem změnit font na Ariel – Century Gotic který je ve výchozí šabloně u dílce nastavený nefungoval v situaci, kdy jsem chtěl kótovat. Děkuji moc za radu případně nějakou funkční šablonu výkresu.

1. 3. 2019 v 14:04

Odpověď na: Velmi pomalá odezva při práci s výkresem #75605

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

to by mohlo být způsobeno výkonem grafické karty. zkontroluj pomocí RX jestli máš certifikované ovladače. zkontroluj v Možnostech systému > Výkon > Použít software OpenGl – nesmí být zatržené

1. 3. 2019 v 15:36

Odpověď na: Velmi pomalá odezva při práci s výkresem #75606

Rostislav Mikolaš
Účastník
2 příspěvky

Děkuji za radu, objevil jsem RX :), aktualizoval ovladač grafické karty NVidia Q M2000 a SWx  teď reaguje mnohem lépe.

5. 3. 2019 v 7:26

Odpověď na: Velmi pomalá odezva při práci s výkresem #75685

Jan Vacek
Účastník
2 příspěvky

No měl jsem podobný problém. Nakonec jsem si všechny šablony předělal na Ariel a ve fontech odinstaloval nepotřebný Centrury Gotic, od teď to šlape super.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama