Téma: Výkres šroubovice - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

14. 8. 2013 v 4:52

Výkres šroubovice #52259

darkness
Člen
11 příspěvků

Ahoj všem,

tak jsem tu opět s jedním skromným dotazem začátečníka.

Udělal jsem si model trubky, ve tvaru šroubovice + vývody. No 3D by chtělo určitě taky nějak vychytat, ale pro názornost stačí…

Prosil bych o udělání výkresu ve smyslu přílohy (je to originál jiné trubky, 2 kóty navíc jsem tam ještě naznačil), + stručný pracovní postup. Mě ve výkrese prostě určité kóty nešly zakótovat, a ani určité entity nešly udělat (např. osy trubky, nešel zakótovat velký průměr-„vybranou entitu nelze převést na čáru nebo kruhový oblouk“, zobrazení průřezu trubky ve šroubovici, zobrazení osy v půdoryse). Určitých výsledků jsem docílil různým domalováváním skici přímo do výkresu, ale je to trochu krkolomné (trochu víc)

Pokud by se musel nějak upravit model(zjednodušit postup) sem s nápady.
P.S. správně by neměl být průřez plný ale trubka o síle stěny 0,7mm. Ale nešlo mi to vytvořit (prý chybná topologie).

P.S vím, že toho chci asi trošku hodně, ale budu rád když si někdo udělá čas. Díky předem!

7. 8. 2014 v 4:27

Re:Re: Výkres šroubovice #55294

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Ahoj pokud se jedná o zakótování kóty průměr 60. Asi nejpohodlnější řešení je vložit si tam kružnici se středu tak aby šla po hraně a ta už jde pote pěkně zakótovat a doplnit hodnota. Pokud se jedná o zbylé 2 kóty v bokoryse volil bys spíše řez kde se ti lepe zobrazí průměry na které se lépe chytne kóta pokud jse jedná o tu venkovni nakresli si osu a tej ji tečnou k průměru pokud se jedná o tu roztečnou mělo by stačit kliknout na oba průměry.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama