Vymezovací rámeček do uživ. vlast.
19. 9. 2014 v 5:13
Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #52403
maja1
Člen
24 příspěvků
Zdravím,
měl bych dotaz na plechaře (nebo i ty, kteří prostě budou vědět 🙂 ). Potřeboval bych vypsat šířku a délku vymezovacího rámečku do uživatelských vlastností dílu. Je to možné? (je to z důvodu zápisu polotovaru na výkres. Např.: P 2 – 10×10). Hodnoty jsem našel „pouze“ v tabulce přířezů a do vlastností mi vypsat nejde :.
Díky za tipy a rady.
19. 9. 2014 v 5:34
Re:Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #55650
kohen
Účastník
486 příspěvků
Když použiješ referenční kótu na rámeček rozvinu, tak není problém kóty použít do vlastností modelu a nechat vypsat do razítka. Mělo by jít i v úpravě razítka odkazovat se na položku v tabulce přířezů.
24. 10. 2014 v 7:10
Re:Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #55651
maja1
Člen
24 příspěvků
To sice ano, ale pro každý nový plechový díl bych musel vytvářet nové kóty (mohl bych je třeba stejně pojmenovávat, ať se ve vlastnostech vždy dobře přepíší) a tomu se chci vyhnout. Potřeboval bych univerzálnější řešení.
24. 10. 2014 v 9:23
Re:Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #55652
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Asi bych se držel toho co píše kohen s tou referenční kótou. Zkusil jsem vytvořit šablonu s těma referenčníma
kótama a rovnou sem tam hodil vlastnost která se na ně odvolává. Mělo by ten jen jediný háček. V šabloně musí být prvek Základní plech, tzn. že nezačínáš modelovat „na čistým papíru“, ale úpravou plechu. V razítku výkresu pak použiješ poznámku s $PRPSHEET:“„
Šablonu pro 2014 přikládám, kdyby s ní byl problém, nebo máš starší verzi, ozvi se.
[attachment=0:b6ic7liu]Plech s rámečkem.PRTDOT[/attachment:b6ic7liu]
BTW: @kohen wrote:
Mělo by jít i v úpravě razítka odkazovat se na položku v tabulce přířezů.
Nepřišel jsem na to jak. Poznámka musí být spojená s modelem odkazovou čárou a tabulka přířezů musí být aktualizovaná.
6. 11. 2014 v 9:33
Re:Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #55653
maja1
Člen
24 příspěvků
No, ale když přidám ohyby, tak už se mi délka ani šířka rozvinutého plechu neupravuje :
6. 11. 2014 v 15:27
Re:Re: Vymezovací rámeček do uživ. vlast. #55654
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Možná ještě vyzkoušej Uvolnit a Potlačit Rozvinutý tvar a obnovit model klávesovou zkratkou Ctrl+Q
V horní části stromu prvků je položka: Tabulka přířezů – pokud je u ní ikonka zeleného kolečka se šipkama, tak potřebuje aktualizaci. Klikni na ni pravým a dej aktualizovat.
Snad to pomůže.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
Jak zefektivnit procesy v podniku
-
Podpora vzdělávání v roce 2023
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #4: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #3: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #2: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #1: Úvod
-
Představujeme program konference 3DEXPERIENCE World 2023
-
SOLIDWORKS 2023: Přepisování v kusovnících
-
Hlasujte pro Top Ten vylepšení SOLIDWORKSu 2024
-
SOLIDWORKS 2023: Co je nového v příkazu Řez
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.