Zmena odvodeneho pohladu na hlavny

Autor
Příspěvky

13. 11. 2014 v 9:34

Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #52425

Optheron
Člen
30 příspěvků

Zdravim, mam odvodeny pohlad a potreboval by som ho zmenit na hlavny
da sa to?

dakujem

13. 11. 2014 v 9:59

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55732

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Klik pravým v grafické ploše a Nastavit aktuální pohled na…> (možná budeš muset rozbalit ten seznam dole)
Samozřejmě není to jediná cesta, jde to udělat více způsoby.

13. 11. 2014 v 10:38

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55733

Optheron
Člen
30 příspěvků

takuto moznost tam nemam, povodne som mal hlavny pohlad a spravil som z neho prumet a hlavny pohlad som zmazal a teraz nemam moznost zmenit pohlad je tam iba jedna moznost
btw SW2014

13. 11. 2014 v 11:08

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55734

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Pardon.. už chápu. Průmět je zkrátka průmět. Jakmile smažeš jeho zdrojový pohled (pohled rodiče) tak zůstane zkrátka průmětem-jeho orientaci myslím nezměníš.
Napadlo mě, že by ti mohl pomoct nástroj Pohled modelu. Pokud nemáš v Solidu otevřené nějaké další okno, vybereš ten nástroj a klikneš to toho průmětu, tak ti vytvoří nový „rodičovský“ pohled, kde můžeš orientaci měnit.
Nevím jestli používáš nástroj 3D pohled výkresu. Zkus pro zajímavost, mě docela překvapilo, co umí.
[attachment=0:16n6gads]3D pohled výkresu.jpg[/attachment:16n6gads]

13. 11. 2014 v 11:45

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55735

Optheron
Člen
30 příspěvků

[attachment=0:340kc9u8]Bez názvu.png[/attachment:340kc9u8]
ani to mi nejde, predtym som robil v Pro/e a tam ani nedovolilo zmazat povodny pohlad ale zase jednoducho sa dalo kliknut na hociktory pohlad a zvolit ho ako hlavny

tu to nefunguje? ak nie tak potom by malo byt aj bloknute mazanie hlavneho pohladu alebo mazat aj s pohladni

13. 11. 2014 v 12:40

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55736

QBczech
Účastník
294 příspěvků

To souhlasím, že by tam aspoň nějaká informační hláška být mohla. Např. když smažeš rodičovský pohled, ze kterého je řez nebo detail, tak to hlásí. Ale na druhou stranu je to logický, protože řez ani detail by bez rodič. pohledu nemohl existovat. Kdežto průmět existovat samostatně může.
Když si to teď po sobě čtu, říkám si, jestli se tam náhodou neutopilo to podstatné, že by:
@QBczech wrote:

mohl pomoct nástroj Pohled modelu. Pokud nemáš v Solidu otevřené nějaké další okno, vybereš ten nástroj a klikneš do toho průmětu, tak ti vytvoří nový „rodičovský“ pohled, kde můžeš orientaci měnit.

To s tím nástrojem 3D pohled výkresu měl být jen takový bonus.

13. 11. 2014 v 12:53

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55737

Optheron
Člen
30 příspěvků

nj, ale co s tym potrebujem to opravit mam x vykresov kopirovanych a doteraz som to nepotreboval, az dnes a musel som robit nanovo vykres, ked si pomyslim kolko roboty ma caka prerabat vsetky vykresy

v proe to funguje na kazdom jednom pohlade, da sa zmenit z projection na general a kopa dalsich nastaveni
[attachment=0:4pff0odr]Bez názvu.png[/attachment:4pff0odr]

13. 11. 2014 v 14:01

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55738

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Nemůžu sice objektivně porovnat ProE a SWx, protože s ProE zase nemám takové zkušenosti, ale nemyslím si, že to ani dost dobře porovnat nejde. SolidWorks má spoustu dobrých funkcí a možností a kdo je nezná, nebo je zvyklý pracovat v něčem jiném, tak je podle něj SWx špatný…
A na co vlastně potřebuješ opravovat ty výkresy? Co tím zamýšlíš? Třeba tady řešíme něco, co má kořeny někde úplně jinde. Nejlepší by bylo, kdybys mohl ukázat nějaký konkrétní příklad.

13. 11. 2014 v 14:29

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55739

Optheron
Člen
30 příspěvků

nevravim ze SW je zly len som si myslel ze lepsi ako pro-e, v pro-e som pracoval asi 5 rokov, v SW robim este len 1 rok, este som robil v Inventori 3 roky

no korene problemu vzikli na zaciatku kedze z inych programov som zvyknuty ze su zapnute roviny ked zacinam kreslit, a to iste v zostave, je pravda ze vacsinou mi roviny zavadzaju, ale teraz mi chybali a tym ze som zle zorientoval uz prvy model tak to uz islo vsade. V zostave som samozrejme prisposobil poskladanie zostavy tomu modelu takze ked dam default zobrazenie mam zostavu hore nohami a chrbtom. neriesil som to lebo som si myslel ze to nebude problem a kedze roviny su standardne vypnute tak mi to ani nevadi, az kym som neprisiel na to na vykrese no a prvy vykres som spravil chybu ze som model neotocil ale jednoducho spravil priemet, resp ked si dobre spominam trochu som sa hral z pohladmi prehadzoval hore dole skusal ako to najlepsie ulozit na vykres no a z cca 20 pohladov som si vybral tri a ostatne zmazal, vtedy som netusil ze s tym bude problem, kopirujem tu istu zostavu s modelmi aj s vykresmi a len upravujem dielce a vykresy, nevravim ze je lahke ale jednoduchie ako kazdy zacinat znova aj ked diely su skoro vzdy ine, najviac ma na tom stve ze si robim kniznicu a uz teraz viem ze to nieje dobre

jedno riesenie mam, vykresy mam v PDF takze format HDD a zacat nacisto odznova 🙂

13. 11. 2014 v 15:36

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55740

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Já myslím, že nebude zase tak zle. Platí základní pravidlo, že to, co chceš vidět na výkrese, měl bys mít i v modelu.
Být tebou, začal bych právě tou sestavou (obecně jakýkoli model). Zkus použít to co jsem poradil úplně na začátku. Natoč si model třeba tak, aby ses na něj díval z předního pohledu, jak chceš aby byl přední pro tebe (ve skutečnosti to může být Pravý, Horní, nebo jakýkoli). Když stiskneš Ctrl+Mezerník může ti pomoct krychlička orientace. Takto natočenému pohledu přikaž: „Ty budeš přední!“ a @QBczech wrote:

Klik pravým v grafické ploše a Nastavit aktuální pohled na…>

Přední. SolidWorks se bude tvářit, jakoby zapomněl na to jak jsi ho vytvářel a svou základní orientaci vymění za tu, kterou si mu přikázal.

Pak si zkontroluj jestli se ti správně přeorientovali ostatní pohledy. Kdyžtak postup opakuj, dokud nebudeš spokojený.

Pak už je tvorba výkresů se správnými orientacemi celkem hračka. (Ikdyž chápu, že dělat něco znova je dost frusrující)
Hodně zdaru! Snad ti to pomůže.

14. 11. 2014 v 7:06

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55741

Optheron
Člen
30 příspěvků

toto ma presne napadlo ako prve, lenze ak zmenim orientaciu tak sa prepisu aj pohlady na vykrese a nic sa nezmeni len nazov pohladu pohlady ostavaju
[attachment=0:3n4mbfx4]Bez názvu.png[/attachment:3n4mbfx4]
co znamena to A v zatvorke pred pohladom?
edit:
urobil som pohlady na novo a ked zmenit pohlad modelu tak vtedy mi prehodi pohlady aj na vykrese, ale mam tam ten hlavny pohlad inac to nefunguje

20. 11. 2014 v 14:52

Re:Re: Zmena odvodeneho pohladu na hlavny #55742

Ales
Účastník
265 příspěvků

Možná je to blbost, ale nestačilo by z toho průmětu udělat zase další průmět a pak zrušit zarovnání toho pohledu a přemístit si ho kam potřebujete?

Odpověď na téma