Téma: Automatizace Solidworks (úvaha) - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

23. 3. 2022 v 22:46

Automatizace Solidworks (úvaha) #82723

Lukáš Kantor
Účastník
61 příspěvků

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat jestli je toto vůbec možnost vymyslet.

V práci dělám pro XX firem určité výrobky. Řekněme že je to nějakým rám který má Šířku X, Délku Y, Výšku Z, počet kusů atd.

Mám samozřejmě všechno automatizované. V praxi je to pro mě jen klikání a dosazení do vzorců, které model pak během sekundy vykreslí. Něco ve stylu driveWorks.

Tahle rutina je pro mě v práci asi tak 30% času, který bych chtěl nějak zredukovat a věnovat se důležitějším věcem.

Přemyšlel jsem že bych tyvořil webové rozhraní pro klienta, který by za mě namačkal X,Y,Z … to by vygenerovalo kod, ktery by spustil solidworks, pomocí macra(kodu) vygenerovalo model a já bych výkresy jen poslal na výrobní oddělení.

Technicky si myslím, že možné to je, když mohu udělat macro, které mi generuje model, tak to macro jen udělá zákazník na webu a spustí solidworks.

Máte stím někdo zkušenost?

LK

28. 4. 2022 v 12:17

Odpověď na: Automatizace Solidworks (úvaha) #82874

Josef Vladík
Účastník
17 příspěvků

uplne jednoduse byto slo ze ti na webu vyplni nejaky config ,to ulozi jako textak *.txt. tobe dojde zprava ze se neco stalo – nebo posles mailem i tento soubor. ty spustis solidworks, spustis makro kde v tabulce nahrajes ten textak s promenyma  a makro to spracuje. z textaku sem nacital body XYZ pro cestu, makro udela 3D skicu s carou podle bodu.tohle vypada dost podobne.

 

Odpověď na téma

Reklama

Reklama