Téma: Datum tvorby na výkrese – měnitelné - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

14. 4. 2021 v 8:59

Datum tvorby na výkrese – měnitelné #81275

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Ahoj, vím že už tu podobné téma je, ale chtěl bych to vyřešit jinak, potřebuji měnit datum vytvoření výkresu v razítku, datum uložení tam nechci dávat, nepoznal bych pak jestli je to stejný výkres nebo ho jen někdo náhodně uložil. Dostal jsem se k celkem funkčnímu řešení které mi trochu zlobí.

Dosud byl v razítku atribut datum vytvoření $PRP:“SW-datum tvorby(Created Date)“

Teď mám ve vlastnostech souboru-výkresu založenou vlastnost „Datum-kreslil“ která je jako atribut v razítku, do ní se mi vkládá hodnota $PRP:“SW-datum tvorby(Created Date)“, můžu to kdykoliv přepsat na jiné datum aniž bych musel editovat Formát listu, problém je že se mi po restartu SW vkládá datum v dlouhém formátu včetně času a to i u už uložených výkresů.

Pokud to vkládám rovnou do razítka, tak si tam můžu nastavit formát data – krátký, když je to ve vlastnostech tak tam po restartu vždy skočí dlouhý formát včetně času. Nevím jak to uložit, nebo nastavit aby se datum natrvalo zobrazovalo v krátkém formátu. Zkoušel jsem tam i nechat oba datumy, ten co se vkládá přes vlastnost je po restartu vždy v dlouhém formátu, po vložení jakéhokoliv textu datumu v krátkém formátu do výkresu se po uložení změní na krátký formát, vydrží to jen do restartování SW.

Dřív jsem kreslil v Inventoru a tam se datum vytvoření dal jednoduše měnit v ivlastnostech souboru. Něco tokového bych potřeboval i tady když z výkresu udělám kopii.

Přílohy

14. 4. 2021 v 11:45

Odpověď na: Datum tvorby na výkrese – měnitelné #81280

Tomes
Moderátor
85 příspěvků

Ahoj,

toto aktuálně nejde moc řešit. Problém je ten, že pokud máš uživatelskou vlastnost navázanou na datum vytvoření, tak posledně vložená poznámka svázaná s vlastností Datum vytvoření aplikuje svoje nastavení formátu i na uživatelskou vlastnost, kterou máš vytvořenou. Navíc k tomu dojde vždy při konkrétní aktivní instanci SolidWorks. Je vytvořen požadavek na opravu tohoto chování (SPR 1166483).

Stejně tak je vytvořen požadavek na vylepšení, aby šel nastavit formát data u uživatelské vlastnosti Datum vytvoření (SPR 251409).

14. 4. 2021 v 12:29

Odpověď na: Datum tvorby na výkrese – měnitelné #81281

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Škoda, zatím mám ten datum jako uživatelskou vlastnost v šabloně bez hodnoty a v pravém Podokně úloh jsem si u vlastností přes „Tvůrce záložky vlastností“ udělal políčko kde si vybírám datum z kalendáře. To je asi nejschůdnější řešení. Kdyby se neměnil ten formát tak se mi první datum vytvoření vyplňoval sám.

Požadavek na vylepšení se mně asi stejně týkat nebude, používáme SW2017.

Díky za info.

14. 4. 2021 v 14:25

Odpověď na: Datum tvorby na výkrese – měnitelné #81282

Pepa_71
Účastník
88 příspěvků

Ahoj,
řeším to podobně, ale v uživatelské vlastnosti dílu. Má to jeden velký bonus. V sestavě vyberu všechny díly, a u všech nastavím datum najednou. Nakonec je to daleko variabilnější než když to systém doplňuje sám.

14. 4. 2021 v 14:30

Odpověď na: Datum tvorby na výkrese – měnitelné #81283

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Ahoj, chtěl jsem to mít spíš spojené s výkresem, ale ta hromadná změna je lákavá, díky za tip.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama