Téma: Délky šroubů - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

6. 10. 2010 v 11:51

Délky šroubů #51873

rekkon
Účastník
10 příspěvků

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak do databáze Toolbox přidám délku šroubu.
Napr. DIN912 v M6 končí délkou 60mm, potřeboval bych 90mm

Díky

12. 10. 2010 v 12:19

Re:Re: Délky šroubů #54023

sUs
Člen
69 příspěvků

Zdravím,

pro jednorázové použití je asi nejjednodušší uložit si kopii model šroubu a tu zeditovat na potřebnou délku.
(doporučují si nejdříve vložit podobný šroub např. do sestavy – model je konfigurovaný pomocí té databáze a
konfigurace obsahuje tuším jen už jednou vložené tj. ne všechny).

Pro opakované použití se domnívám je třeba ručně zasáhnout do souboru databáze pomocí Access a tam
položku dopsat. Všeho všudy budou všechny hodnoty stejné jako u rozměru 60mm jen ta délka se změní a samozřejmě popisek.

Není to tak složité jak se zdá, jen napoprvé se trochu obtížně orientuje ve struktuře databáze.

19. 1. 2012 v 6:38

Re:Re: Délky šroubů #54024

toskano
Účastník
16 příspěvků

@sUs& wrote:

Zdravím,

Pro opakované použití se domnívám je třeba ručně zasáhnout do souboru databáze pomocí Access a tam
položku dopsat. Všeho všudy budou všechny hodnoty stejné jako u rozměru 60mm jen ta délka se změní a samozřejmě popisek.

Není to tak složité jak se zdá, jen napoprvé se trochu obtížně orientuje ve struktuře databáze.

Můžu se zeptat, jestli jde tímto způsobem vytvořit i nový díl? Přesněji bych se rád zeptal, jestli můžu do DIN databáze doplnit (dokreslit) 4HR profily?

Děkuji 🙂

19. 1. 2012 v 7:56

Re:Re: Délky šroubů #54025

sUs
Člen
69 příspěvků

Zdravím,

asi by to nějak šlo, ale do podobných kousků jsem se nepouštěl. Přepisování či úprava je přeci jen jednodušší.

Co se týče profilů.
Podle mě úplně stačí ISO profily ev. si je upravit k obrazu svému. Je pravdou , že tam moc rozměrů není, ale
stačí ve zdrojovém souboru zeditovat konfigurační tabulku na další rozměry.

19. 1. 2012 v 9:46

Re:Re: Délky šroubů #54026

toskano
Účastník
16 příspěvků

Děkuji za odpověd.

Zapl jsem si ISO a pravda….ta je obsáhlejší.
A zkoušel jste upravit tabulku? Já jsem našel soubor ISO.MDB , který nejspíš obsahuje informace o patřičných profilech. Bohužel nevím jak to upravit…:(

19. 1. 2012 v 13:39

Re:Re: Délky šroubů #54027

sUs
Člen
69 příspěvků

Zdravím,

potřebná data pro ISO profily a další toolbox věci jsou v souboru „SWBrowser.mdb“.
Koukal jsem, že profily jsou v databázi pod názvem „ISO_STRUCT_STEEL_…“.

Zeditovat lze nejlépe pomocí MS Access.
Doporučuji zálohovat a před zkopírováním upravené databáze zpět, vypnout všechny SolidWorks, které na ni přistupují.

Existuje ještě jedna nouzová možnost. Vyberu si nějaký profil v daném rozměru a pak si upravím skicu na rozměr, jaký potřebuji. Je zde, ale riziko špatného výstupu pro tabulku přířezů a při radikálnější úpravě
může dojít k opětovnému načtení původního rozměru. Je to třeba hlídat.

19. 1. 2012 v 13:58

Odpověď na: Délky šroubů #54028

toskano
Účastník
16 příspěvků

Tak jsem našel zdrojový soubor SWBrowser, ale když ho otevřu přes excel tak mi tam vyskočí tabulka v které je spoustu jiných záznamů(viz. níže). Mohu Vás poporsit o info jak to otevřít.

excel

Přílohy

20. 1. 2012 v 7:11

Re:Re: Délky šroubů #54029

sUs
Člen
69 příspěvků

Zdravím,

pomocí excelu půjde databáze připojit či vložit data, ale v žádném případě bych ho nepoužil na úpravu
(což zřejmě ani nepůjde).

Podmínkou je MS Access (z balíku Office), který je přímo na *.mdb databáze. Jinak bych se do toho nepouštěl.

20. 1. 2012 v 13:47

Re:Re: Délky šroubů #54030

toskano
Účastník
16 příspěvků

Děkuji moc za mnoho informací….zas jsem o něco chytřejší 🙂

1. 2. 2012 v 20:18

Re:Re: Délky šroubů #54031

boncy
Účastník
7 příspěvků

Délky šroubů lze doplnit v konfigurátoru toolboxu, po vybrání příslušného šroubu na záložce ‚2‘. Nad seznamem konfigurací jsou vlastnosti daného šroubu, jako např. zobrazení závitu, průměry šroubů a pak také délky šroubů. Od verze 2012 vedle názvů sloupců těchto vlastností přibyl i symbol podobný +, kterým lze doplnit nové rozměry. Ve verzi 2011 to bylo možné podobně, ale jen pro uživatelsky vytvořené normy.

Od verze 2012 nebude možné měnit, doplňovat seznam konfigurací pomocí MS Acces (mimo průvodce dírami /záložka ‚1‘/), protože toolbox již nebude touto databází spravován (zdroj od sw podpory).

Vkládání nových dílů do toolboxu lze, ale nelze je vytvářet konfigurovatelné (na toto jsem si také stěžoval, prý se to možná bude řešit). Alespoň lze ale nově vytvářet uživatelské normy pouhým kopírováním kategorií, než doposud (se musela kopírovat celá norma) a ty pak příp. upravit jak psal „sUs&“ v nouzové variantě. Ale musí se to ‚umět‘.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama