Téma: Konfigurace sestavy a výkresy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

19. 12. 2011 v 7:16

Konfigurace sestavy a výkresy #52036

maja1
Člen
24 příspěvků

Zdravím,
mám menší problém s konfiguracemi. V modelu mám nastavené tři konfigurace a ke každé této konfiguraci ještě jednu odvozenou konfiguraci. Při vytváření výkresů jsem vycházel z jedné konfigurace a potřeboval bych udělat to, aby při změně konfigurace v modelu se mi změnily i výkresy. Víte někdo jak na to?

19. 12. 2011 v 7:36

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54582

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Myslím že takhle to nepůjde. Je třeba vybrat výkresový pohled a ve vlastnostech mu změnit odkazy na jinou konfiguraci.

19. 12. 2011 v 8:47

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54583

maja1
Člen
24 příspěvků

Takže bych musel každému výkresu sestavy přiřazovat znovu konfiguraci? To je nešikovné. Raději bych teda udělal výkresy pro všechny konfigurace a pak si mezi nimi vybíral, to by nešlo?

19. 12. 2011 v 9:01

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54584

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Myslím že nejjednodušší bude si to vyzkoušet.
Po změně odkazu na jinou kofiguraci může dojít k odpojení kót a jiných souvisejících značek.

19. 12. 2011 v 10:27

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54585

kohen
Účastník
486 příspěvků

Samozřejmě můžeš udělat jednotlivé výkresy pro různé konfigurace = poté se nic nepřepíná. Jednotlivé výkresy se budou odvolávat na konfiguraci, kterou jsi si zvolil.
Pokud chceš jen jeden výkres a měnit ho konfiguracemi = musíš dát pozor na odpojení kót (jiný tvar, chybějící prvky, atd.)
Musím říci, že konfigurace v rukou člověka, který to nemá zcela pod kontrolou jsou spíše na škodu. Řešil jsem několik případů, kdy kolegové se do toho zamotali tak, že z to byli nešťastný. Jeden náš významný zákazník v konstrukci zakazuje použití konfigurací a dokonce i odkazů skic v sestavách = prostě vše se musí kótovat a být jednoznačné.

20. 12. 2011 v 8:29

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54586

maja1
Člen
24 příspěvků

To je dobré vědět, že to jde. Vím že nějaké větší konfigurace budou určitě složité, ale nám tady usnadní spoustu zbytečné práce. Navíc výkresy jsou spíše formalita, protože nevýjdou ven z firmy a vidí je maximálně čtyři lidi a ti už jsou zvyklí na styl kótování. tak jestli by jste mě mohli nakopnout, jak ve výkresy nastavit na jinou konfiguraci. Vím že některé kóty nebudou mít entity pro chycení, ale to neřeším. Ty dvě kóty smažu a dodělám ručně, to je minimální zdržení. Mám tři konfigurace sestavy a každá má ještě jednu svoji odvozenou konfiguraci.

20. 12. 2011 v 8:52

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54587

maja1
Člen
24 příspěvků

Tak už jsem na to došel. Děkuju za nakopnutí, že se konfigurace mení ve výkrese. Kdyby měl náhodou někdo podobný problém, tak při označení součásti na výkrese je v levé části programu pohled výkresu a úplně dole jsou další možnosti, kde si pak nastavíte příslušnou konfiguraci. Pokud si uděláte kóty ke všem konfiguracím, tak vše funguje bbez problému (teda aspoň u mě na poměrně jednoduchém modelu).

25. 12. 2011 v 20:55

Re:Re: Konfigurace sestavy a výkresy #54588

Mildo
Účastník
126 příspěvků

otázka:
v tych konfiguraciach vylucujes niektore veci zkusovnika pre aktualnu konfiguraciu vykresu???

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama