Téma: Kopírování projektu - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

30. 1. 2009 v 7:27

Kopírování projektu #51516

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Mám problém. Pracujeme v 07 a stává se nám, že pokud dám v sestavě kopírovat projekt, tak nezkopíruje všechny dílce. Většinou dáváme s nějakou příponou, aby se dílce nemotaly do sebe.
Dám zkopírovat a po načtení na jiném PC chybí řada dílců. Kde děláme chybu, nebo čeho se vyvarovat.

30. 1. 2009 v 7:38

Re:Re: Kopírování projektu #52673

alda
Účastník
233 příspěvků

Jediné co mohu doporučit je, kopírovat všechny!!! soubory (sestavy, díly, výkresy) do jednoho adresáře. Potom se vám nemůže stát že se vám nějaký díl zatoulá. Když pak budete chtít celý projekt zkopírovat (na sít, na USB…), kopírujete jen jeden adresář a nemusíte myslet na to, zda zůstanou zachovány všechny reference.

30. 1. 2009 v 10:30

Re:Re: Kopírování projektu #52674

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Ale to není o kopírování jednotlivých adresářů s díly, „kopírovat projekt“, by mělo najít všechny použité díly v daných sestavách, včetně dílů z ToolBoxu a vyřadit nepoužité díly, které se v různých adresářích nacházejí. Má to právě předejít opomenutí zkopírovat nějaký díl.

30. 1. 2009 v 11:03

Re:Re: Kopírování projektu #52675

Roman Spacek
Účastník
45 příspěvků

Kopírování projektu docela používám,ale todle se mi ještě nestalo. Zkusil bych zavolat na hotline solidworks, přecijen je to v ceně a není to levné….
Naopak kopírovat adresáře bych nedoporučil. Samozřejmně záleží na tom,co člověk dělá a jaké projekty,ale tímto se může lehce stát, že i když zkopírujete adresář, tak pokud sestava ,,šahá,, i mimo něj, tak jste ztraceni ,hlavně pokud výchozí sestavu pustíte na jiném PC.

1. 2. 2009 v 21:52

Re:Re: Kopírování projektu #52676

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Tak dnes proběhly další testy kopírování a zjistil jsem, že se nezkopírují a ani nepřejmenují ( přípona ani předpona ) u importovaných dílů a dílů z ToolBoxu. Ono vlastně se přejmenují, ale sestava je ignoruje v daném adresáři a stále se to snaží tyto díly tahat z původního umístění. Pokud je v původním umístění odstraním, tak je software hledá. A zadávat nové umístění je pěkný opruz, když tam mám např. 20ks podložek se šroubem….

2. 2. 2009 v 7:36

Re:Re: Kopírování projektu #52677

alda
Účastník
233 příspěvků

Ještě se zeptám jaký používáte Service Pack? Může to být chyba právě některého z prvních SP. Tato funkce se poprvé objevila právě v 2007. Je možné, že ty chyby jsou v této verzi neodladěné.

2. 2. 2009 v 7:49

Re:Re: Kopírování projektu #52678

MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků

Poslední SP5. Máme sice i instalačky na 08, ale momentálně nejsou na to High PC.

10. 3. 2010 v 11:28

Re:Re: Kopírování projektu #52679

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Proč při kopírování projektu se nezmění názvy dílů v sestavě? Změní se jen názvy souborů.
Děkuji za odpověď.

26. 4. 2010 v 5:21

Re:Re: Kopírování projektu #52680

Mildo
Účastník
126 příspěvků

Doplním Aldu…
Kopírovať projekt do jedného „nového“ adresára, t.j. iného v akom sa kopírovaná zostava doteraz nachádzala.
Len pre informáciu, pred kopírovaním je dobré pozrieť linkovania na modely príkazom „Najít odkazy“…
A k poslednej otázke: to je na účet vyplnenia „Vlastností“

26. 10. 2010 v 10:23

Re:Re: Kopírování projektu #52681

Anonymous
Člen
318 příspěvků

sw2007 to naozaj robi. Presnejsie ide o to, ze nastroj Kopirovat projekt, skutocne nakopiruje projekt vcitane vsetkych zostav, podzostav a dielov do noveho vybraneho adresara, ale po otvoreni hlavnej zostavy sa zmena prejavi len po prvu uroven. Zostavy druhej a dalsej urovni, uz obsahuju diely alebo zostavy ORIGINALNEHO projektu. Zatial som to bohuzial riesil len tak, ze som urobil Kopirovanie projektu kazdej s podzostav. Podarilo sa toto niekomu vyriesit?

2. 11. 2010 v 19:30

Re:Re: Kopírování projektu #52682

Honzza
Člen
25 příspěvků

Zkusil bych zavřít Solidworks a provést kopírování projektu ve Windows – pravým klik na název sestavy a v kontext. menu vybrat – solidworks – kopírovat soubory.

5. 11. 2010 v 6:23

Re:Re: Kopírování projektu #52687

Mildo
Účastník
126 příspěvků

Ako si vlastne vysvetlujete funkciu kopírovat projekt? Používame ju pre nasledovné dve veci:
1. Keď chcem doslova a do písmena skopírovať projekt napr. pre zákazníka = nakopírujem projekt – danú zostavu umiestnením do iného adresára, funkčne to znamená, že do daného adresára sa nakopírujú všetky modely výkresy aj s knižničnými dielmi a to preto aby bola zostava komplet ako ju mám na lokále. Obsah adresára sa potom len zbalí do balíčka a má to…
2. Keď chcem nejakú zostavu pretvoriť (podobné riešenie s novým krytom…) = nakopírujem projekt – danú zostavu no a hneď tu v tabuľke premenujem diely a zostavy na nové názvy súborov, ktoré potrebujem pretvoriť, knižničné diely sa odfajknú, že sa kopírovať nebudú. Pri premodelovávaní si potom len opravíš vo vlastnostiach čísla výkresov príp.názvy dileov, celé to drží pokope automat…
PS: Viď podpis

5. 11. 2010 v 6:33

Re:Re: Kopírování projektu #52683

alda
Účastník
233 příspěvků

Kopírování projektu také používáme při ukončení projektu, aby byly všechny díly na jednom místě a v jednom adresáři.
Mildo: Vy vypisujete číslo dílu do vlastností? A to pak promítáte do razítka na výkrese? Pokud ano, máte k tomu asi dostatečně pádný důvod. Zajímalo by mě jaký?

5. 11. 2010 v 6:48

Re:Re: Kopírování projektu #52684

Mildo
Účastník
126 příspěvků

pre Alda
Jedinečnosť je tá vec, plus objem KD a s ňou spojená správa – archiv – zmenové konanie. Také niečo ako človek vidí v rôznych riešeniach stromov vývoja na Screenoch, niečo ako Plech1 až Konzola 54, tak to nie. Písal som to niekde tu na fóre ohladne číslovania … (projekt – skupina – poradove cislo_Nazov_dielu)
Vzor diel: XXX-XXX-0XXX_Konzola
Vzor zostava: XXX-XXX-9XXX_Ram_zvarenec
No a vo vlastnostiach dielov a zostáv vypisujeme 11 vecí…

5. 11. 2010 v 7:08

Re:Re: Kopírování projektu #52685

alda
Účastník
233 příspěvků

11 položek je hodně, můžete napsat jakých 11 věcí tam vyplňujete? diky

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama