Klasické zobrazení

Kopírování těla dílu v sestavě do jiného dílu

Úvod Obsah fóra SolidWorks Díl Kopírování těla dílu v sestavě do j...

Toto fórum obsahuje 6 odpovědí a 2 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem Tomes Profile photo of Tomáš Lehar před 8.11.2021 14:05.

  • Autor
    příspěvky
  • Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82047
    RadaProfile photo of Rada
    Účastník
    48 příspěvků

    Dobrý den,

    potřeboval bych poradit, jak zkopírovat tělo dílu do jiného – upravovaného dílu v sestavě.

    Když zadám v sestavě upravit díl, chci přes funkci „kopírovat/vložit“ zkopírovat tělo jiného dílu v sestavě – toto však nejde SW vyhodí hlásku „nelze vybrat prvky jiných dílů“. Existuje nějaký způsob jak to udělat?

    Děkuji za rady.

    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82048
    TomesProfile photo of Tomáš Lehar
    Účastník
    35 příspěvků

    Ahoj,

    jakou funkci „kopírovat/vložit“ myslíš? Můžeš napsat přesný postup případně přiložit nějaké screeny, abych mohl podle toho otestovat? Mně se danou hlášku vyvolat nepodařilo.

    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82049
    RadaProfile photo of Rada
    Účastník
    48 příspěvků

    Ahoj,

    napsal jsem kravinu/přepsal jsem se – jde o příkaz „přesunout/kopírovat těla“ – „move/copy body“.

    Zítra nahraju nějaký screeny.

    Děkuju za zájem,

    Rada.

    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82050
    RadaProfile photo of Rada
    Účastník
    48 příspěvků

    Ještě jednou zkusím popsat:

    Chci v sestavě upravit díl kostka 3. Při úpravě dílu v sestavě kostka 3 chci zkopírovat tělo kostka 2 nebo kostka 1 do dílu kostka 3 a to tak, aby zůstala zachována jeho poloha. Funkcí „přesunout / kopírovat těla“ to nelze…

    Existuje nějaký jiný způsob?

    Přílohy
    1. xxx.png (59 kB)
    • Tato odpověď byla upravena 8.11.2021 10:39 uživatelem Profile photo of RadaRada.
    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82053
    TomesProfile photo of Tomáš Lehar
    Účastník
    35 příspěvků

    Ahoj,

    díky za upřesnění, tento postup opravdu není podporovaný. Těch možností je více, ale záleží na tom, čeho přesně potřebuješ dosáhnout. Můžeš například uložit sestavu jako díl a získáš tak více objemových těl v potřebných pozicích. Nebo můžeš vytvořit v sestavě pomocí vnějších odkazů skicu „rozvržení“ – například siluetu těl pomocí převedení entit a potom vložit díl a použít skicu pro přesné umístění součásti…

    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82054
    RadaProfile photo of Rada
    Účastník
    48 příspěvků

    Ahoj,

    ještě jednou díky za reakci.

    Jediný čeho potřebuju dosáhnout je prostě zkopírování celého objemu/těla… vím, že plochy a reference kopírovat jdou a že mnou chtěný postup jde něčím nahradit/odrbat… ale jde mi vyloženě o to tělo

     

    Kopírování těla dílu v sestavě do j...
    Citovat #82055
    TomesProfile photo of Tomáš Lehar
    Účastník
    35 příspěvků

    Ahoj,

    tady mohu doporučit kombinaci klasických postupů pomocí funkcí Uložit do nového dílu, Uložit sestavu jako díl a vložení pomocí Vložit součást případně na úrovni dílu Vložit -> Díl.

Zobrazeno: 1 až 7 (z 7 celkem)

Odpověď na: Kopírování těla dílu v sestavě do j...

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.