Téma: Kóta a parametr z modelu - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

12. 1. 2022 v 9:41

Kóta a parametr z modelu #82212

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Ahoj, dá se nějak dostat do kóty na výkresu parametr z modelu?

Konkrétně mi jde o zakótování trubky ve tvaru TR 114.3×4  kdy bych chtěl aby tloušťka 4 byla navázána na parametr modelu, do textu na výkrese to dostanu ve tvaru např. „D3@Skica1@@Výchozí@001.SLDPRT“, ale v kótě mi to nefunguje.

mám Solidworks 2017

dík.

12. 1. 2022 v 13:39

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82213

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

ahoj,

jako parametr modelu si můžeš v dialogu Rovnic vytvořit globální proměnnou, kterou nastavíš na hodnotu „4“ a následně ji můžeš použít v kótách

http://help.solidworks.com/2017/czech/SolidWorks/sldworks/c_global_variables.htm

12. 1. 2022 v 14:32

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82214

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Díky za odpověď, ale stále mi není jasné jak dostanu tu globální proměnnou do kóty co je na výkrese? Tam se mi to stále nedaří.

13. 1. 2022 v 11:28

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82216

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

ahoj, přímo do výkresu to nejde. hodnotu dostaneš do kóty v modelu součásti a tuto kótu si můžeš naimportovat do pohledu výkresu součásti pomocí funkce Popis modelu v CommandManageru

http://help.solidworks.com/2017/czech/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_INSERT_MODEL_ITEMS.htm

13. 1. 2022 v 12:45

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82217

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Zkoušel jsem to i přes kóty v modelu, ale asi dělám něco špatně, nejsem schopnej tu hodnotu dostat do textu kóty za hlavní hodnotu. Přikládám obrázky o co se snažím.

13. 1. 2022 v 14:29

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82218

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

tak to nepůjde, jedině dopsat do kóty ručně. nebo druhá varianta je s poznámkou vytvořenou ve výkrese a propojit s kótami a tyto kóty potom skrýt

13. 1. 2022 v 14:52

Odpověď na: Kóta a parametr z modelu #82219

Petr Škvor
Účastník
20 příspěvků

Škoda, ručně to mám teď a samozřejmě se mi stalo že jsem změnil tloušťku v modelu a na výkrese jsem na to pak zapomněl. S tou poznámkou to funguje dobře, to bych mohl někdy nějak použít. Díky.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama