Kusovník plechů

Autor
Příspěvky

11. 1. 2023 v 12:03

Kusovník plechů #84408

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj

Jde v SW udělat to, když mám nějaký svařenec z profilů a na něm jsou navařené různé plechy, abych tyto plechy dostal s rozměry také do tabulky k přířezům profilů. Aniž bych musel tabulku ručně vypisovat?

13. 1. 2023 v 11:38

Odpověď na: Kusovník plechů #84421

radecek.ik
Moderátor
392 příspěvků

ahoj, myslíš rozměry rozvinu nebo svinutý tvar?

13. 1. 2023 v 11:50

Odpověď na: Kusovník plechů #84423

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj

Aby v tabulce byly rozměry rozvinů ale i plechů které jsou vytvořeny jen vytažením.

Teď se mi v tabulce přířezů zobrazuje jen pozice daného plechu.

A nebo jaký je zamýšlený postup vývojářů pro tabulky přířezů.

13. 1. 2023 v 14:42

Odpověď na: Kusovník plechů #84424

radecek.ik
Moderátor
392 příspěvků

myslíš pouze objemové vytažení nebo opravdu plechový díl? pošli nějaký jednoduchý soubor s tabulkou přířezů a jak by to mělo v reále vypadat

20. 1. 2023 v 10:36

Odpověď na: Kusovník plechů #84430

Lukáš Kantor
Účastník
56 příspěvků

Záleží na vaších firemních postupech.

U nás musí svářeč vědět jakou délku má profil a u plechu potřebuješ vědět Šířku a Délku.

Já mám na to polovičaté řešení, možná to dělá někdo jinak a lépe…

Když máš svařenec a na něm např plech tak se ti vytvoří tabulka přířezů.

Hodnotu jak dlouhé bude tělo plechu bere solid z Délka vymezovacího rámečku.

Hodnotu jak dlouhé bude tělo svařovaného profilu bere solid z LENGTH

Manuálně si musíš vytvořit v tabulce přířezů(zadat novou vlastnost) u těla plechu řádek LENGTH. A skopíruješ hodnotu Délka vymezovacího rámečku.

Nebo to uděláš opačně. Pro svařenec těla ve vlastnostech vytvoříš vlastnost „Délka vymezovacího rámečku“ a skopíruješ do něj hodnotu „LENGTH“.

Pokud pak budeš měnit délku tak se to už automaticky v tabulce bude měnit.

Tohle je pro případ že chceš mít všechno v jednom řádku. Už jsem viděl že měl někdo 3 sloupce. Délku pro profil, délku pro plech a u plechu ještě další řádek pro jeho šířku…Matoucí ale nic nekopíroval. Neřešil.

Programátorům bych poslal vzkaz aby se dala vlastnost u profilu(LENGTH) automaticky přejmenovat na (stejně jako u plechu) „Délka vymezovacího rámečku“ v určitých případech by to bodlo. : – )

  • Odpověď byla upravena před 1 týdnem a 6 dny uživatelem Lukáš Kantor.

Přílohy

Odpověď na téma