Téma: Kusovník – Velké sestavy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

26. 2. 2022 v 6:58

Kusovník – Velké sestavy #82444

RadasCZE
Účastník
16 příspěvků

Ahoj, prosím o radu jak pracovat s velkými kusovníky.

Chtěl jsem se zeptat jak pracujete s kusovníky o cca 500 dílech a více . Když si chci dát např. odvozený kusovník, v něm rozpouštět podsestavy a dále upravovat, tak mám hoodně zpomalené reakce výkresu.

Používáte celkový kusovník hlavní sestavy nebo vytváříte kusovníky spíše podsestav a pak je Excelu skládáte dohromady? Nebo u nakupovaných dílů vytváříte vícetělový díl, aby jste měli pouze jeden název, podle kterého nakupujete (obsáhlé díly v sestavě jsou součástí balíčku a není třeba je dokupovat).

děkuji za radu¨:-)

1. 3. 2022 v 8:30

Odpověď na: Kusovník – Velké sestavy #82447

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

ahoj,

práce s velkými kusovníky je v swx trochu nepraktická a při větších kusovnících se lze setkat s pomalejší odezvou. lze ale kusovník rozdělit na více samostatných částí a ty vkládat na různé listy výkresu, tím se dá výkon zvýšit.

co se týče dalších dotazů, ohledně práce s kusovníky – do výkresu lze vložit kusovník založený na aplikaci Excel a dále si jej upravit:

http://help.solidworks.com/2022/czech/solidworks/sldworks/c_excel_based_boms.htm

nakupované díly mohou být jak vícetělový, tak i sestavy. u sestav lze uložit součásti jako virtuální, v tu chvíli budeš mít jen jeden soubor sestavy a součásti uložené interně v něm. pak pro kusovník můžeš nastavit, zda se mají součásti propagovat nebo se má sestava tvářit jako jedna součást pro vrcholovou sestavu.

2. 3. 2022 v 21:18

Odpověď na: Kusovník – Velké sestavy #82450

Ales
Účastník
272 příspěvků

Takhle velký kusovník jsem dělal jen párkrát, ale bylo to tak pomalé, že jsem si to raději všechno vyexportoval a uspořádal v Excelu. Stejně si myslím, že kusovník přímo ve výkresu už poněkud vyšel z módy, když už se musí pracovat na úrovni výkresů, tak raději dávám i dostávám výkresy v pdf a k tomu zvlášť kusovník v Excelu. Můžu si tam pak rovnou dělat vlastní výpočty, třídit apod.

3. 3. 2022 v 6:16

Odpověď na: Kusovník – Velké sestavy #82451

RadasCZE
Účastník
16 příspěvků

Ahoj,

Zkoušel jsem na hrubo rozdělit a vložit kusovník na více listů a reakce jsou o něco lepší.

Virtuální díly v sestavě zní zajímavě zkusím a uvidíme.

Chtěl jsem si poupravovat kusovník v SWx a pak si ho vyexportovat a tam udělat co nejméně úprav.

děkuji za rady 🙂

 

 

Odpověď na téma

Reklama

Reklama