Klasické zobrazení

Nastavení řezu

Úvod Obsah fóra O fóru Fórum Nastavení řezu

Toto fórum obsahuje 9 odpovědí a 5 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem Tomes Profile photo of Tomáš Lehar před 15.9.2021 13:52.

  • Autor
    příspěvky
  • Nastavení řezu
    Citovat #81836
    JanJV
    Účastník
    5 příspěvků

    Dobrý den,

    prosím Vás o pomoc s nastavením řezu v SW2017.  Po aktualizaci grafické karty došlo ke změně nastaveni v SW2017. Při nastavení „pozice“ řezu celá plocha (řezu) je zabarvena do modré barvy (viz obr. Rez formou 3) oproti původnímu nastavení (obr. rez formou), kdy byl řez “ průhledný“ při nastavení pozice řezu.

    Nesetkal jste se s tím někdo prosím ? Nevíte jak opravit?

    Odinstalace aktualizace grafické karty nepomohla.

    Předem mnohokrát děkuji za odpovědi.

    Přílohy
    1. rez-formou.jpg (145 kB)
    2. Rez-formou-3.jpg (87 kB)
    Nastavení řezu
    Citovat #81839
    .rf.
    Účastník
    420 příspěvků

    Zkuste postup podle nápovědy, https://help.solidworks.com/2017/Czech/SolidWorks/Sldworks/HIDD_DVE_DYNAMIC_SECTION.htm, ‚Zachovat barvu uzavření‘.

    Nastavení řezu
    Citovat #81840
    JanJV
    Účastník
    5 příspěvků

    Zkuste postup podle nápovědy, https://help.solidworks.com/2017/Czech/SolidWorks/Sldworks/HIDD_DVE_DYNAMIC_SECTION.htm, ‚Zachovat barvu uzavření‘.

    Děkuji za tip, ale tohle problém nevyřešilo.

    Nastavení řezu
    Citovat #81841
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    280 příspěvků

    ahoj, v property manageru Řezu nastavíš:

    • Zobrazit uzavření řezu – zaškrtnuto
    • Zachovat barvu uzavření – nezaškrtnuto
    • potvrdit zelenou fajfkou OK

     

    Nastavení řezu
    Citovat #81842
    JanJV
    Účastník
    5 příspěvků

    Ahoj, děkuji za odpověď.

    Ale takhle to nastavené mám. Problém je už v tom , když dělám řez, tak hned po zapnutí řezu svítí plocha řezu nastavenou barvou a to dříve SW nedělal. Vadí mi, že toho moc nevidím když dělám řez ve velké sestavě. Dříve byla plocha průhledná a dalo se pohodlně nastavit polohu řezu jen posunutím …

    Nastavení řezu
    Citovat #81843
    TomesProfile photo of Tomáš Lehar
    Účastník
    32 příspěvků

    Ahoj,

    a když v při tvorbě řezu vypneš parametr „Zobrazit uzavření řezu“? Potom by neměla být modrá barva vidět a můžeš si řez posunout kam potřebuješ?

    Nastavení řezu
    Citovat #81844
    JanJV
    Účastník
    5 příspěvků

    Ahoj, a když v při tvorbě řezu vypneš parametr „Zobrazit uzavření řezu“? Potom by neměla být modrá barva vidět a můžeš si řez posunout kam potřebuješ?

    Ano to jde, to jsem zkoušel, ale je to takové poloviční řešení. Protože bych potřeboval vidět ty plochy uzavřené.

    Nastavení řezu
    Citovat #81845
    Pepa_71
    Účastník
    81 příspěvků

    Ahoj, jestliže si měnil pouze VGA tak hledej problém tam(ovladače). Zapomněl jsi uvézt z čeho na co jsi upgradoval. To by mohlo pomoci s vyřešením problému.

    Nastavení řezu
    Citovat #81846
    JanJV
    Účastník
    5 příspěvků

    NVIDIA – Display – 30.0.14.7141

    2021-08 Aktualizace pro Windows 10 Version 21H1 pro systémy typu ×64 (KB4023057)

    2021-08 Kumulativní aktualizace (Preview) pro Windows 10 Version 21H1 (KB5005101)

    Bohužel odinstalace poslední verze aktualizace nepomohla ani jiná verze aktualizace.

    Nastavení řezu
    Citovat #81847
    TomesProfile photo of Tomáš Lehar
    Účastník
    32 příspěvků

    Ahoj,

    testoval jsem popisované chování. Ve verzi SolidWorks 2019 a nižší (zkoušel jsem do verze 2015) se při tvorbě řezu v sestavě a zapnuté volbě „Zobrazit uzavření řezu“ zobrazuje uzavření vybranou barvou (defaultně modrou). Ve verzích SolidWorks 2020 a vyšších se při stejném nastavení zobrazuje uzavření danou barvou součásti.

Zobrazeno: 1 až 10 (z 10 celkem)

Odpověď na: Nastavení řezu

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.