Téma: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

18. 5. 2022 v 8:56

Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83009

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj nejde mi odsadit importovaná plocha ze *.STP.
Jak plochu analyzuji a opravím?
Hlásí mi: Výsledný povrch protíná sám sebe.

18. 5. 2022 v 8:58

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83010

Izzy
Účastník
140 příspěvků

24. 5. 2022 v 13:22

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83032

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj už jste na to přišli?

24. 5. 2022 v 14:39

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83037

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

ahoj, máš to naimportované jako grafiku pomocí 3D Interconnect

  • klepni pravým tlačítkem myši (RMB) na první položku stromu prvků (žlutá ikona se zelenou šipkou) a vyber Přerušit odkaz > vytvoří se plošné tělo
  • pak vymaž prvek odsazení
  • zbydou 2 prvky importovaných povrchů
  • klepni RMB na jeden z prvků a vyber Diagnostiku importu
  • oprav všechny chyby
  • vytvoř znovu prvek Odsazení

25. 5. 2022 v 8:37

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83120

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj a jak správně bych měl importovat takováto data?

25. 5. 2022 v 9:53

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83141

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

to neznamená, že je to špatně. jsou dvě možnosti importu > „po staru“ anebo pomocí 3D Interconnect. více najdeš v nápovědě:

https://help.solidworks.com/2022/czech/SolidWorks/sldworks/c_Import_Export.htm

30. 5. 2022 v 8:19

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83171

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj Mohl by si mi prosím vysvětlit jaký je rozdíl mezi grafikou a plochami?
Mám model který importuji a je to grafika s kterou nejde nic dělat. Jak se dostanu k úpravám.

30. 5. 2022 v 9:00

Odpověď na: Nelze odsadit plochu o 0,00mm anlýza oprava #83172

radecek.ik
Moderátor
428 příspěvků

ahoj,

  • pomocí importu 3D interconnect se ti vytvoří grafické tělo > šetří se tím výkon SWx, je stále propojené s originálem, pokud se změní originál, změní se i tělo v SWx
  • pokud potřebuješ provádět úpravy na tomto těle, musíš ho převést na objemy a plochy > přerušíš odkaz, odpojí se od originálu, vytvoří se nativní data SWx a můžeš provádět úpravy
  • jak přerušíš odkaz je napsáno výše (24.5.)

Odpověď na téma

Reklama

Reklama