Téma: Oprava importovanej plochy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

3. 5. 2010 v 6:18

Oprava importovanej plochy #51804

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Zdravim,

chcel by som sa poradit pri postupe opravy importovanej plochy z formatu IGES (povodne Rhino).
Jedna sa mi to, ze po naimportovani chape SW ukoncenie plochy ako dieru (gap), ktoru sa snazi nejakym sposobom zaplatat, co bud skonci fiaskom, alebo ju skutocne zalepi, co nechcem.
Povodne sa jedna o vane (asi 10ks modelov – preto by som skor prosil nejaky postup a nie priamo opravu modelu) relativne komplikovanych tvarov, ale pre zjednodusenie by sme mohli povedat, ze ide o situaciu, ako by som namodeloval gulovy vrchlik a SW by sa pri importe snazil tuto plochu uzavriet v tej „otvorenej“ kruhovej casti.
Existuje nejaky sposob, ako definovat, ze je to uz koniec plochy, a nema to chapat ako gap? (= cize nechat plochu neuzatvorenu)

PS
Skusali sme to z Rhina exportovat/importovat cez vsetky mozne subory a nastavenia (STEP, Parasolid, ACIS …etc), ale sama voda 🙁

Vdaka za Vas cas…

3. 5. 2010 v 7:18

Re:Re: Oprava importovanej plochy #53821

kohen
Účastník
486 příspěvků

Oprava importované plochy a obecný postup = to bude asi velice těžké, protože se řeší vždy konkrétní příklad a spůsobů jak to řešit je vždy více a ne vždy se stejným výsledkem. Pokud potřebuješ pomoci je třeba vědět více.
Můžeš jsem dát model? (nebo jen část plochy se kterou je problém), nebo obrázek alespoň něco, protože vařit z vody je těžké !!!

3. 5. 2010 v 8:25

Re:Re: Oprava importovanej plochy #53822

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Zdravim,

posielam zatial obrazky, pretoze je to rozsiahle dielo na upload. Pokial by nepomohli, popasujem sa s tym cez rapidshare alebo nejako podobne.
Z obrazkov je zrejme, ze sa jedna tzv. Open-Surfaces. Skusal som gap-closer aj Surface-Fill, ale toto zrejme nebude ta spravna cesta.
Pokial by sa to podarilo opravit, potreboval by som s tym dalej pracovat len ako so solidom, tzn tvar a rozmery sa nebudu menit – potrebujem len ploche priradit hrubku, vrtat diery a podobne…

Budem velmi vdacny za vsetky napady pri rieseni tohto problemu.

http://img227.imageshack.us/img227/8826/plocha2.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/4416/plochav.jpg

4. 5. 2010 v 5:23

Re:Re: Oprava importovanej plochy #53824

kohen
Účastník
486 příspěvků

Bohužel z těch obrázků se nedá přesně říci jaký postup bude fungovat. Můžu jen poradit s kontrolou modelu = pomůže když se přepneš do drátového režimu a hned vidíš kde je nějaký problém. Ve vlastnostech máš nastavenou barvu pro otevřené hrany = je hned vidět v drátovém režimu.

S opravou plochy bych mohl pomoci jen kdybych měl model. Nejčastěji se používají nástroje spojení profilů, hraniční povrch, záplata, ale záleží vždy na konkrétním případě.

4. 5. 2010 v 21:00

Odpověď na: Oprava importovanej plochy #53823

Zbynecek
Účastník
46 příspěvků

Ahoj Harver

Koukal jsem na ty obrázky a musím konstatovat, že to co ukazuješ není chyba. Je to spravně a tak to má být. Program tě jen upozorňuje, že máš v této smyčce mezeru mezi plochami. Ty ale přeci tuto mezeru tam chceš, tuto smyčku nechceš mít uzavřenou. TO bys tu vanu měl mělkou. -)))
Pak sis provedl ověření, které ti také napsalo, že tam máš jeden otevřený povrch. Ano to máš a víš o tom.
V příloze ti posílá ukázku toho, že toto není problém. Z vany z ploch, jsem vytvořil objemové těleso. Přitom krok po kroku ti defakto ukazuji stejné obrázky, jako ty nám.
Jestli-že nemůžeš vytvořit objem, pak to není tím co nám ukazuješ. Ale bude to s největší pravděpodobností nějakým zaoblením. Zřejmě se snažíš udělat silnější stěnu, než dovolí některý rádius. Zkus udělat objem se slabou stěnou, třeba jen 0,1mm a uvidíme jestli to pude.

Zbynecek

Přílohy

13. 5. 2010 v 20:52

Re:Re: Oprava importovanej plochy #53825

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Jasne, mal si pravdu, bolo to tymi malymi radiusmi. Velka vdaka za radu. Ja som sa „zasekol“ hned na tej otvorenej ploche.
Takze som vyrobil skrupiny zo vsetkych IGES-ov, ako som potreboval (trvalo to nejaku dobu), zostal mi len jeden dekel s ktorym sa neviem pohnut dalej. Skusal som to zo vsetkych mne znamych smerov, ale este to ma nejake zaludnosti. Nevedel by si sa mi na to pozriet, prosim?
Ulozil som ho sem: http://rapidshare.com/files/386976469/Kryt_web.SLDPRT
Samozrejme, pomohol by viac postup…

Mam este jednu vec (aj ked to mozno nepatri sem, sorry):
Akym sposobom sa da nastavit nejaky nahlad na part/zostavu/vykres pri prikaze „Open“ namiesto tej ikony? Zda sa mi, ze mi to kedysi fungovalo.
http://img340.imageshack.us/img340/3411/nahlad.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/4683/nastavenia.jpg

Vdaka

15. 5. 2010 v 10:34

Odpověď na: Oprava importovanej plochy #53826

Zbynecek
Účastník
46 příspěvků

Ahoj
Někdy, když si narveš celý rohlík do pusy, tak to ještě neznamená, že ho sníš rychleji, než když ho rozkoušeš třeba na čtyřikrát. Spíš naopak, celý rohlík v puse tě udusí a nesníš ho vůbec. -))) Tak asi tolik mého vyjádření k tomu postupu. Pokavaď by toto vyjádření bylo pro tebe trochu zavádějící, tak se ještě mrkni do přílohy, tam je to i s ilustrací. -)))
Jinak jsem se zamyslel nad tím tvým dílem a říkal jsem si, jak ho budeš chtít vyrábět. Odlévat čí vstřikovat, tento díl asi nebudeš, to by bylo drahé. Napadá mě, že asi tento díl budeš tváře pomocí vakuování. V to případě jsou ty ostré hrany nevyrobitelné. Vznikne ti tam zaoblení.

Přílohy

24. 11. 2010 v 14:59

Re:Re: Oprava importovanej plochy #53827

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Ahoj,

dik za postup, je mi jasne, co si spravil, aj ked mi nie je jasne, preco je ten Tvoj postup fungujuci. Ja som tie plochy – samozrejme zosil. Samozrejme – vsetky naraz a – samozrejme- to bolo na backoru.
Takze – aky je rozdiel v tom, ci ich zosijes naraz a postupne? Existuje na to nejake pravidlo? Lebo na toto by som neprisiel nikdy zrejme… :((
Ide o vakuove tahanie akrylatu, ten radius tam bude. Subor, ktory som poslal je priamo od dizajnera, neupraveny.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama