Téma: Oprava plochy - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

29. 10. 2009 v 19:53

Oprava plochy #51729

kohen
Účastník
486 příspěvků

Konkrétní příklad z tvrdé reality. V příloze přikládám soubor ve kterém jsou křivkami ohraničeny menší plochy, které potřebuji opravit tak, že je spojím do jedné plošky. Zkoušel jsem to několika způsoby ale výsledek buť žádný, nebo velmi špatný.
Plošky jsou vytvořeny ofsetem od importované geometrie = nevymyslel jsem si je.
Pokud se někomu podaří s tím hnout, tak klobouk dolů.

PS: Ještě jsem zapomněl, že nová plocha by se od původních plošek měla lišit max. o 0,01mm (což je pro mne postačující přesnost).

Díky

30. 10. 2009 v 8:23

Re:Re: Oprava plochy #53533

alda
Účastník
233 příspěvků

Nešlo by model přiložit např. v IGES? Mám pouze SWX2008.

30. 10. 2009 v 11:40

Re:Re: Oprava plochy #53534

kohen
Účastník
486 příspěvků

Přikládám IGES

30. 10. 2009 v 11:43

Re:Re: Oprava plochy #53535

kohen
Účastník
486 příspěvků

Přikládám ještě obr., aby byla jasná hranice ve které se májí plochy opravit.

30. 10. 2009 v 12:03

Re:Re: Oprava plochy #53536

alda
Účastník
233 příspěvků

Iges se asi někam vytratil. Přílohy jsou omezeny na 10 MB. Pokud je potřeba více, napiš.

1. 11. 2009 v 7:58

Re:Re: Oprava plochy #53537

kohen
Účastník
486 příspěvků

Ještě jednou ten IGES.

1. 11. 2009 v 8:05

Re:Re: Oprava plochy #53538

kohen
Účastník
486 příspěvků

IGES má 750 kb, ale nedaří se mi to uložit. Postupuji pořád stejně, vkládal jsem již několikrát a vždy bez problémů.
Stáhni to tady od tud: http://www.ulozto.cz/2952639/oprava-plochy.igs

1. 11. 2009 v 11:11

Re:Re: Oprava plochy #53539

alda
Účastník
233 příspěvků

Zkusil jsem se na to podívat, výsledek ale není ideální.
Problém vidím už v původní geometrii od které jsi offsetoval. Hranice ploch jsou velice křivé. Offset byl proveden o jakou vzdálenost? Chyba se samosřejmě zvětšuje se zvětšujícím se odsazením. Pokud bylo offsetováno o 0mm, problém je v geometrii původní a vidim ji jako dost nekvalitní.
Pak samosřejmě záleží k čemu se budou plochy používat. Pro obrábění?
[attachment=0:1ik0ty1x]oprava_plochy.sldprt[/attachment:1ik0ty1x]

2. 11. 2009 v 6:32

Re:Re: Oprava plochy #53540

kohen
Účastník
486 příspěvků

Bohužel původní plochu si měnit nemohu. Ofset je 5mm a vzniklé plochy jsou část kontrolní hrany = přesné CNC obrábění.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama