otvory na kruhové ploše

Autor
Příspěvky

2. 1. 2010 v 20:01

otvory na kruhové ploše #51673

rhinos
Člen
35 příspěvků

Potřeboval bych poradit.
Mám díl viz obrázek a potřebuju do drážky udělat otvory v každé poloze co nejvíce kolmo k ploše.
Zhruba tak jako je na obrázku.
jak toho dosáhnout v SW když vzdálenost jednotlivých otvorů není stejná a úhlová a je nutné celý model zparametrizovat.
napadá mi jen kruhové pole kde bych si teda musel vzdálenosti přepočítat na úhel,ale neexistuje jednodušší řešení?

3. 1. 2010 v 11:41

Re:Re: otvory na kruhové ploše #53313

Mildo
Účastník
126 příspěvků

Pozri si umiestnenie,strom a postupnost…a to posledné pole by mohlo byť riadené prípadne aj nejakou škicou, asi to potrebuješ.
PS: tuším, že skúšaš pre-modelovávať diely z Catie

4. 1. 2010 v 8:19

Re:Re: otvory na kruhové ploše #53314

rhinos
Člen
35 příspěvků

je to asi takhle:

konstrukce – Catie
cnc stroje: Solidcam

Navic jeste modely jsou v idelanim stavu ale realita je takova ze tenhle dil slouzi pro urcitou cinnost v turbine kdy do otvoru zapadaji cipky volnych lopatek.Polohy cipku po montazi se meri elektronickou posuvkou kter8 hodnoty uklada do xls tabulky a touhle tabulkou bych chtel ridit polohy otvoru v SW a na to samozrejme napasovat programy.Ty polohy se lisi…nekdy ve stovkach ale nekdy v desetinach proto model z catie je v podstate jen informativni

7. 1. 2010 v 6:47

Re:Re: otvory na kruhové ploše #53312

kohen
Účastník
486 příspěvků

Zkus jestli ti pomůže odkaz: http://solidworks.webnode.cz/news/diry-na-valci/

8. 1. 2010 v 11:58

Re:Re: otvory na kruhové ploše #53311

hammer
Účastník
114 příspěvků

pro kohen, nebylo to sice pro mne, ale dle popisu to funguje perfektne. Děkuji, dobrá inspirace.

Odpověď na téma