Téma: Podsestavy v BOM - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

25. 9. 2013 v 11:50

Podsestavy v BOM #52271

Ales
Účastník
271 příspěvků

Rád bych udělal kusovník sestavy (ve výkresu) tak, aby mi některé podsestavy rozepsal po jednotlivých dílech a pro jiné zase počítal celou podsestavu jako jeden kus (třeba když je celá podsestava pro mě jeden nakupovaný díl a jeho komponenty mě pro účel kusovníku nezajímají). Je to možné? Věděl byste prosím někdo jak na to? Mně se podařilo zatím jen udělat každou sestavu jako kus nebo naopak všechny sestavy rozepsat po dílech, ale kombinace mi nějak nejde.

25. 9. 2013 v 12:10

Re:Re: Podsestavy v BOM #55325

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Při vytváření kusovníku vyberte typ Odsazený a Jednoduché číslování. Vložte kusovník do výkresu. Pomocí ikonky zobrazující tři malé černé trojúhelníčky si roztáhněte levý sloupec kusovníku. V tomto sloupci si můžete pomocí symbolu minus sbalit podsestavy, které v kusovníku chcete jako jednu pozici.

25. 9. 2013 v 12:22

Re:Re: Podsestavy v BOM #55326

Ales
Účastník
271 příspěvků

Super, dík, funguje to, nádhera!

Té ikonky jsem si nikdy před tím nevšimnul 🙂

25. 9. 2013 v 20:38

Re:Re: Podsestavy v BOM #55327

Mildo
Účastník
126 příspěvků

Používam aj nasledovné:
-kusovník najvyššia úroveň
-presne si ho rozbal tými tromi či štyrmi šípkami
-klikni na tú ikonku pravým tl
-vyber Možnosti součásti
-a daj propagovať
Malo by to odstrániť riadok zostavy a zobraziť jej obsah.
Dá sa to vrátiť aj späť, v danom výkrese strome vývoja sa to dá zase pravým klikom nadanú zostavu a bla, bla

Skús, možno pomôže…

26. 9. 2013 v 18:31

Re:Re: Podsestavy v BOM #55328

Ales
Účastník
271 příspěvků

Díky za tip, teď už s tím dosáhnu všechny stavy, které jsem potřeboval.

…a ještě jsem koukal, že se dá pohrát přímo v sestavě s „Exclude from BOM“. Vlastně se v tom člověk může úplně zamotat, když to bude chvíli dělat chaoticky 🙂

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama