Pomalá práce s plechovými díly
Úvod Obsah fóra
SolidWorks
Plechový díl
Pomalá práce s plechovými díly
Toto fórum obsahuje 14 odpovědi a 2 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem radecek.ik před 2.6.2022 11:14.
- Autorpříspěvky
Ahoj
Stále dělám plechy s houbami. Nejde to zrychlit? Jen výkres se aktualizuje 45 min. Paměť na 28% Procesor na 4% Využití.
Jak Hodně bude mít vliv na výkon pokud nebudou všechny plechy v jednom souboru a každý bude zvlášť.
Ve výkresu se zase všechny sejdou.ahoj, když si v command manageru klepneš na Analýzy > Vyhodnocení výkonnosti, pak zjistíš, které prvky se nejdéle přepočítávají, většinou jsou to pole (lineární, kruhová, atp.). bohužel u pole řízeného křivkou nelze vždy použít Pole geometrie, které dokáže tento prvek zjednodušit (geometrická podmínka).
aktualizace výkresu se mi ale zdá velice dlouhá. ještě zkus ve výkrese v Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Výkon – vypnout Uložit data modelu, to by mohlo způsobovat ten problém (SWx 2022)
dále lze přířezy uložit jako jednotlivá těla pomocí Vložit > Prvky > Uložit těla, vytvoří to i sestavu se stejným sestavením jako v díle.
Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Výkon
Pomohlo to už se výkres obnovuje jen 10minAhoj
Udělal jsem změny v modelu. a aktualizace a obnovení výkresu trvalo 45min.
Stále dokola to obnovuje a celí model a všechny jeho prvky.ahoj, pošli poslední verzi výkresu a dílu, kouknem na to
Ahoj tady je:
https://uloz.to/tam/94d19f59-9755-45b7-bf20-860a34d517cdahoj, problém je v díle, který má 79 MB, je to dost veliké – použité prvky polí tažených po křivce mají desítky sekund obnovy a dále 17x rozvin, tzn, že při každé regeneraci se přepočítají všechny pohledy výkresu, 17 konfigurací + hlavní výchozí konfigurace, takže se všechno násobí. je to dost složitý plech, i když tak nevypadá. šlo by vyloučit pohledy výkresu z obnovy, případně spíš zkusit vytvořit plechy jednotlivě a mít je v sestavě
Ahoj to jsem si přesně říkal že by bylo lepší to rozházet aby to bylo zvlášť.
Nějaké jako spojení a umrtvení zde není?ahoj, jedině použít prvek Vložit > Prvky > Uložit těla – zde zadat, že chceš vytvořit sestavu – to vytvoří mrtvá těla, která jsou kontextově propojena s původním projektem (propojení lze zrušit – doporučuji). pak jednotlivá nová těla otevřít ze sestavy a převést na plechový díl, aby jsi měl i rozviny a ty pak vložit do výkresu. práce se sestavami je podstatně rychlejší než s vícetělovým dílem.
Ahoj po aktualizaci a obnovení výkresu vše musím stejně opravit protože se neposunou středové osy děr které změnili jen pozici. Proč to dělá a kde se to nechá nastavit aby to dělalo automaticky.
Ještě jeden dotaz: Proč při ukládání skáče a zavírá se strom.
Přílohy
- akt_vykr_dir_neakt.png (2 kB)
Při exportu do DXF mi to udělá nesmyslné čáry. Ve výkresu nejsou. A v modelu také ne.
výkres:
https://uloz.to/tam/c23546a7-d1ed-4774-9c60-e5c80016685c-
Tato odpověď byla upravena 1.6.2022 09:54 uživatelem
Izzy.
ahoj, našel jsem, že problém s čárami navíc v exportovaném DXF je registrovaná chyba solidworks 2022 SP0 a SP1, v servicepacku SP2 by měla být opravena.
Odpověď na: Pomalá práce s plechovými díly
Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcele-li přidat nové téma, přihlaste se nebo se zaregistrujte.