Klasické zobrazení

Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)

Úvod Obsah fóra SolidWorks Hardware Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)

Toto fórum obsahuje 12 odpovědi a 5 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem radecek.ik Profile photo of radecek.ik před 2.6.2022 15:34.

  • Autor
    příspěvky
  • Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76156
    polameautomation
    Účastník
    11 příspěvků

    Zdravím, SolidWorks 2015 + úplně nový HP ZBook 17G5, Quadro P3200 – po zapnutí super, nicméně po několika minutách práce prodleva při rotaci, zoomu, vazbách v řádu sekund. Nevíte prosím někdo co s tím? Staré ovladače, nové ovladače, resety…vyzkoušeno, nefunguje. Připadá mi to jakoby po nějakém čase někde něco „přeteklo“.

    Díky,

    J.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76157
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    344 příspěvků

    ahoj, s tím jsem se už setkal. problém může být kombinace verze swx 2015 a gk nvidia řady P. zkus nainstalovat tento patch:

    http://www.solidworks.com/downloads/videocarddriver/patches/sw2015/sw2015nvidia.msi

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76158
    Pepa_71
    Účastník
    83 příspěvků

    Ahoj, takhle z dálky to vypadá na přehřívání a následné snižování taktu CPU a VGA. Koukni na to.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76160
    polameautomation
    Účastník
    11 příspěvků

    Pánové díky, nainstaloval jsem patch, mrknu ještě na teploty. Snad to pomůže, dám info.

    J.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76161
    polameautomation
    Účastník
    11 příspěvků

    Update. Tak patch nepomohl, teplota je kolem 50degC. Takže tím to nebude. Zjistil jsem že můžu mít otevřenou jednu megasestavu a vše je OK. Jakmile k ní otevřu byť jenom jeden díl, už to blbne. Nejsem schopen zjistit jaký ovladač na tu moji kombinaci SW2015/Quadro P3200. Buď je to tou kombinací starý/nový, nebo je něco s Quadrem. Každopádně díky za pomoc a pokud něco někoho napadne, budu rád.

    J.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76162
    z18xe
    Účastník
    155 příspěvků

    stejné chování jak popisuješ se děje mně, když se windowsu podaří procpat si aktualizaci ovladače grafiky K2100M . Potom to musím přeinstalovat zpět na poslední podporované ovladače k mé verzi solidu 2016 které mám naštestí uložené protože ze stránek https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html už jsou olvadače pro SW 2016 odstraněny a zákazník je informován že má smůlu…

    Obávám se že kombinace starý SW 2015 a relativně nová grafika (někdy v roce 2017?) bude nedobrá kombinace.. Neznám háklivější software na ovladače grafiky než je právě Solidworks.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76163
    polameautomation
    Účastník
    11 příspěvků

    @Tomáš: O odstranění starších verzí Solidu ze stránky s ovladači musel rozhodnout nějaký blb. Mně by to tedy stejně nepomohlo, P3200 šla do prodeje tuším vloni, ale ostatním to musí dost vadit. Support ze strany Solidu katastrofa, ale nedá se srovnat s podporou u HP. To je teprve katastrofa.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #76164
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    344 příspěvků

    zkus ovladač pro Swx 2017 a při instalaci postupuj podle tohoto návodu, pro Win 10 je důležitý bod C:

    https://www.solidvision.cz/grafika-instalace/

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #83033
    Jake-cz
    Účastník
    2 příspěvků

    Zdravím. Přidávám se k tématu v roce 2022. Solidworks 2020. Sestava intel Core i9-9900K @ 3.60GHz. 64 GB RAM, Nvidia Quadro RTX 4000. Windows 11 Pro.

    Nevím, kde je problém, vyzkoušel jsem různé verze ovladačů včetně opravného patche, ale pořád stejné. Jakmile otevřu více modelů/výkresů (cca 4+), i když jsou velice jednoduché (typu jekl s dírami), tak se vše nehorázně zpomalí, kdy je práce na hraně únosnosti. Mám vypnuté grafické zvýrazňování (glow, stíny atd.). Mám nastavenou kvalitu křivek dost nízko (kruhový otvor vidím jako n-úhelník) a přesto se děje toto.

    Přitom PC zvládá jiné graficky náročné aplikace bez problémů. Když otevřu jednu sestavu s desítkami dílů, tak v pohodě. jakmile otevřu další dva tři modely, tak i když potom něco z toho pozavírám, už je to všechno hrozně zpomalené. Řešil někdo něco podobného? Díky za jakýkoli tip. Hodně to někdy znepříjemňuje práci.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #83035
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    344 příspěvků

    ahoj, záleží na tom, chce to zkontrolovat verzi ovladače, zda je nainstalovaný patch pro nVidie, vypnutý OpenGL v Možnostech systému apod.

    https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #83207
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    344 příspěvků

    ahoj, ještě mě napadlo zkusit změnit profil pro grafiku nVidie. pro solidworks 2020 a vyšší se nám osvědčil profil Dassault Systemes – V5 / 3DExperience, viz příloha.

    RMB na plochu WIN > Ovládací panel NVIDIA

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #83210
    Jake-cz
    Účastník
    2 příspěvků

    ahoj, ještě mě napadlo zkusit změnit profil pro grafiku nVidie. pro solidworks 2020 a vyšší se nám osvědčil profil Dassault Systemes – V5 / 3DExperience, viz příloha. RMB na plochu WIN > Ovládací panel NVIDIA

    Ahoj, děkuju za tip. Tohle mě už před nějakou dobou napadlo, když jsem procházel různá nastavení a mám to nastaveno. Co trochu pomohlo v poslední době je nastavení grafiky při spuštěném Solidworks na performance přímo ve Windows (bod 5 v tomto návodu https://www.mlc-cad.com/solidworks-help-center/how-to-force-solidworks-to-use-your-graphics-card/). Pořád ale po nějaké době a otevření/zavření pár modelů začne sekat. Když otevřu jeden model po spuštění Solidu, tak to přitom běhá krásně.

    Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)
    Citovat #83211
    radecek.ikProfile photo of radecek.ik
    Moderátor
    344 příspěvků
Zobrazeno: 1 až 13 (z 13 celkem)

Odpověď na: Pomaly Solid (rotace, zoom atd.)

Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.

Chcele-li přidat nové téma, nebo se zaregistrujte.