Téma: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

11. 2. 2016 v 23:21

Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63009

Gazda
Účastník
9 příspěvků

Zdravím. Potreboval by som poradiť v oblasti vytvárania závitov. Jedná sa o pridávanie závitov a stúpaní do nástroja kozmetický závit (Cosmetical Thread). Ide o doplnenie knižnice závitov ale pre funkciu Kozmetický závit. Doplnenie závitov pre sprievodcom vytvárania dier a závitov (Hole wizard) to doplnanie funguje. No nič to nedopĺňa do knižnice kozmetický závit.

Dik za radu.

Přílohy

12. 2. 2016 v 15:11

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63026

QBczech
Účastník
294 příspěvků

závit

Jde to o tento případ? Potřebuješ vybrat jinou velikost než je v normě?

12. 2. 2016 v 17:32

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63028

Gazda
Účastník
9 příspěvků

Ano ano presne do tejto funkcie by som si rád doplnil moje typové rady závitov keďže používame špecifické stúpania a tak. A chcel by som vedieť či niekto nevie o nejakej knižnici kde by sa dali tieto závity dopísať a potom už len vyberať. Lebo v tomto nástroji, je možné vytvárať vlastné závity natvrdo ale to mi nepomôže rád by som ich vybral ako vopred nevolené závity.

 

13. 2. 2016 v 16:44

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63039

pepe
Účastník
682 příspěvků

Je to v tom nastavení toolbox, kecal bych, ale když doplníš velikost do jedné z položek viz obrázek, mělo by se to promítnout tam, kam potřebuješ. Už jsem to dělal, ale nepamatuji si přesně, určitě to ale bylo v nastavení toolbox

cosmet

14. 2. 2016 v 10:27

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63049

Gazda
Účastník
9 příspěvků

Jo dik už to funguje, tiež som tam skúšal niečo zmeniť no nejako to neprebralo asi som to menil v zlej kolónke. Ale už to funguje dik moc za radu, pomohlo mi to pri práci. Neviete ako to je  keď si nadefinujem svoje závity a stúpania, a preinštalujem Solid na novší tak či táto knižnica sa nedá odniekiaľ stiahnuť zo staršieho solidu a potom len nakopírovať do nového ? Aby som nemusel zakaždým vypisovať tieto závity v Stetting Toolbox.

16. 2. 2016 v 8:24

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #63199

pepe
Účastník
682 příspěvků

Ano, standardně se knihovna nachází na C:\SolidWorks Data

Tento adresář je klíčový, jsou v něm všechny informace o databázi Průvodce děr a Toolbox, a taky všechny součásti Toolbox.

Tento adresář si pravidelně po každé změně zálohuj, stačí ho zkopírovat.

No a u instalace novější verze pouze navolíš, že nechceš instalovat nový, ale upgradovat stávající Toolbox knihovnu…

23. 5. 2019 v 8:49

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76521

Jakub
Účastník
37 příspěvků

Ahojte, prosím Vás mám taký istý problém,ako je písané tu.ale nefunguje mi to,keď to zmením v nastaveniach toolboxu, viete mi niekto poradiť?

ďakujem

 

23. 5. 2019 v 9:02

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76522

Jakub
Účastník
37 příspěvků

Do prúvodce dier mi tú veľkosť dá,ale do kozmetického závitu nie

23. 5. 2019 v 15:39

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76523

radecek.ik
Moderátor
423 příspěvků

předpoklad je, že jsi přidal velikost ve standardních vlastnostech. pak ještě musíš v záložce Údaje o závitu doplnit parametry nového závitu.

24. 5. 2019 v 6:39

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76524

Jakub
Účastník
37 příspěvků

Práveže som vyplnil aj to aj to,ale keď ho chcem potom pridať, tak mi ho v ponuke neukazuje.Tak ja neviem,pritom napríklad v DIN-ke sú aj také závity ako chcem nadefinované (M70 a vyššie) no ani tie mi neponúka,zakaždým mi ponúkne max. M64. Nechápem

24. 5. 2019 v 8:44

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76525

Jenda
Účastník
10 příspěvků

Ahoj chasníku. Pokud chceš přidat závit, který jsi našel v konfiguraci toolboxu v okýnku standardní vlastnosti – ÚDAJE O ZÁVITU tak musíš tento závit přidat do řádku VELIKOST. Důležité, ale je přidat přesný název. Nejlepší teda bude zkopírovat si z „ÚDAJE O ZAVITU“ název z okýnka „POPIS ZÁVITU“ a ten si pak nakopíruj do řádku VELIKOSTI do buněk NÁZEV a NÁZEV PODLE DÍRY. Stoupání a průměr si už pak doplň. Když to pak uložíš mělo by vše fungovat. Pokud by jsi chtěl přidat nový závit přidej si ho nejdřív do ÚDAJE O ZÁVITU a pak pokračuj stejně 😉

27. 5. 2019 v 10:11

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76558

Jakub
Účastník
37 příspěvků

Ahojte,ďakujem no som z toho už magor. Snažil som sa spraviť všetko tak ako je tu napísané, no a nielenže mi to nefunguje v kosmetickom závite,mne to nefunguje ani v sprievodcach dier. Naozaj nechápem,čo robím zle?

27. 5. 2019 v 10:35

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76562

Jenda
Účastník
10 příspěvků

Ahoj Chasníku. Zkus ještě zkopírovat název podle díry do kolonky velikost. Musí se to jmenovat všechno stejně.

27. 5. 2019 v 12:06

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76563

Jakub
Účastník
37 příspěvků

Ahoj Jenda, veľká vďaka už to funguje 🙂

27. 5. 2019 v 13:59

Odpověď na: Pridávanie závitov (funkcie Kozmetický závit) #76564

Jenda
Účastník
10 příspěvků

Paráda. Tak přeji ať se dílo podaří 😉

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama