Téma: Problém s přidáním rotace - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

30. 11. 2013 v 18:47

Problém s přidáním rotace #52308

DanielZ
Člen
3 příspěvky

Zdravím,

učím se Soliworksem, takže omluvte pro většinu z vás banální dotaz, ale chtěl bych se zeptat, jak přidám rotaci k tělesu.

Snažím se vymodelovat žárovku a postupuji podle tohoto videa: http://www.youtube.com/watch?v=SDH_WjPwXoQ konkrétně část v 7:25, postupuju naprosto stejně ale když dám přidat rotaci podle té osy, tak mi to hodí chybu „Skica je otevřená, protíná sama sebe, nebo protíná středovou čáru“ a dál nevím co s tím. Takže pokud někdo umíte poradit, budu moc vděčný. A pokud někdo bude vědět, jak udělat vlákno u žárovky – jednoduchou spirálu – tak budu vděčný, měl jsem s tím problém, tak jsem nechal jen tu přihlouplou tyč jako spojení.

Výkres je zde https://webshare.cz/file/2Jx6gt1rz4/zarovka3-sldprt

Díky za pomoc!

30. 11. 2013 v 23:13

Re:Re: Problém s přidáním rotace #55432

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Skica je otevřená -> vpravo máš zapomenuté nějaké obloučky, čárky – musíš smazat
Skica protíná středovou čáru -> nahoře ti profil, který chceš rotovat přesahuje přes osu rotace – musíš sjednotit

1. 12. 2013 v 12:14

Re:Re: Problém s přidáním rotace #55433

DanielZ
Člen
3 příspěvky

Díky za odpověď, ale pořád nic =/ Smazal jsem ty zbytky, prodloužil osu, uzavřel skicu a stále to nefunguje..

https://webshare.cz/file/4cv43k2884/zarovka33-sldprt

1. 12. 2013 v 20:08

Re:Re: Problém s přidáním rotace #55434

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Nahoře máš zapomenutou malou čárku, ale hlavně spodní část profilu nahoře ti přechází přes osu rotace. Uvidíš to po pořádném přiblížení.
Jestli ti můžu poradit, tak v nápovědě Solidworksu asi druhá položka shora jsou kurzy. Zkus si je projít.

1. 12. 2013 v 22:12

Re:Re: Problém s přidáním rotace #55435

DanielZ
Člen
3 příspěvky

Díky moc! Vůbec jsem si toho překryvu nevšiml

24. 2. 2014 v 16:16

Re:Re: Problém s přidáním rotace #55436

vladenko007
Člen
17 příspěvků

A pokud někdo bude vědět, jak udělat vlákno u žárovky - jednoduchou spirálu - tak budu vděčný, měl jsem s tím problém, tak jsem nechal jen tu přihlouplou tyč jako spojení.

http://solidworks.caxmix.cz/zarovka-podpurne-a-wolframove-vlakno/

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama